Emir hadde gitt opp drømmen om større bolig: Slik kunne ekteparet endelig realisere boligdrømmen
Vi både kjøper, kaster og forurenser alt for mye, mener forbrukerøkonom Derya. Hun har et råd til alle som planlegger å kaste seg på kjøpefesten.Foto: Nordea
Deryas Black Friday-oppfordring: - Ditt fremtidige jeg vil takke deg!

Jeg har alltid tenkt at man må ha fast jobb for å få boliglån

Helén Skogstad (26) fra Lier drømte om egen bolig, men som selvstendig næringsdrivende var hun redd for at det skulle bli vanskelig å få boliglån. Det var helt til hun traff kunderådgiver Miriam i Nordea.

Helén jobbet som journalist i Oslo, men omtrent samtidig som koronapandemien slo inn våren 2020 valgte hun å satse på en karriere som influenser på fulltid.

Helen Skogstad foran postkassen

Helén er stolt av å ha oppnådd drømmen om egen bolig, og takker rådgiver Miriam i Nordea for å ha tatt seg god tid til å sette seg inn i hennes situasjon. Hun mener den personlige rådgivningen er noe av det som gjør at Nordea skiller seg ut fra andre banker. Foto: Partnerstudio

Sluttet i jobben for å satse

– Jeg har hatt videoredigering som hobby i mange år, og hadde holdt på med YouTube ved siden av jobb i noen år allerede. Det begynte å gå veldig bra, og i fjor kom jeg til at om jeg noen gang skulle tørre å satse på dette på fulltid, så måtte det bli da, forteller Helén.

Hun sier hun alltid har tenkt at man må ha fast jobb for å få boliglån, og at det er nærmest umulig om man er selvstendig næringsdrivende. Da hun likevel bestemte seg for å oppfylle drømmen om egen bolig, oppdaget hun raskt at det ikke stemte.

– Jeg visste at jeg tjente godt nok til å kunne betjene et boliglån, så jeg bestemte meg for å gi det et forsøk. Jeg ville prøve å finne en måte å oppfylle boligdrømmen på.

– Å komme meg inn på boligmarkedet og kjøpe en bolig alene var den største drømmen jeg hadde.

Møtte stor forståelse hos Nordea

Helén forteller at hun fra første stund møtte stor forståelse hos rådgiver Miriam Holmstrøm i Nordea:

– Miriam brukte mye tid på å virkelig sette seg inn i virksomheten min. Hun stilte masse spørsmål for å forstå best mulig hva jeg gjorde, og hvordan jeg tjente penger på det. Jeg syntes det var veldig skummelt i starten, og har alltid tenkt at møter i banken er skumle greier, men det var det virkelig ikke! Jeg vil råde alle til å ta et sånt møte ganske tidlig, slik at man kan legge en god plan sammen med rådgiveren sin.

 

Viktig å sette seg inn i kundens situasjon

Heléns rådgiver, Miriam Holmstrøm i Nordea, forteller at hun er opptatt av å sette seg inn i situasjonen til hver enkelt kunde:

– Det som gjør jobben min gøy, er å finne en løsning som passer for hver enkelt kunde. Jeg liker å måtte gruble litt og bruke den kunnskapen og erfaringen jeg har. Dessuten er det utrolig givende å hjelpe folk til å nå målene sine, jeg blir nesten like glad som kunden når de for eksempel har kjøpt sin første bolig, sier Holmstrøm.

Hun sier det var en fordel at Helén hadde satt seg godt inn i hvor mye hun kunne betale hver måned før hun tok kontakt. Det som var aller viktigst, var imidlertid at hun fort forsto at Helén var en person som stod på, og som var skikkelig god på det hun holdt på med:

– Som en del av researchen gikk jeg gjennom YouTube-kanalen til Helén, og jeg spurte til og med ungdommen hjemme om han kjente til henne fra før. Det er ikke normalen, smiler Holmstrøm.

Rådgiver Miriam Holmstrøm i Nordea

Rådgiver Miriam Holmstrøm i Nordea forteller at det å sette seg inn i hver kundes situasjon for å finne gode løsninger er noe av det beste med jobben. Foto: Nordea

Hos Nordea får du helt personlig rådgivning

Nordea vet at ingen mennesker er like. Derfor får du også din egen personlige rådgiver, som skreddersyr samtalene etter dine behov og økonomiske situasjon.

●     Spesialiserte rådgivere som er tett på og opptatt av å finne gode løsninger for akkurat deg

●     Full gjennomgang av din økonomi, lån, kort og kreditt

●     Skreddersydde råd og personlig oppfølging for å optimalisere din økonomi

 

Dokumenterte hele prosessen

Helén var veldig usikker på hvordan man kjøpte sin første bolig, og brukte mye tid på Google for å få oversikt over prosessen. Da oppdaget hun fort at det var nesten bare banker som snakket til førstegangskjøpere – men få førstegangskjøpere som fortalte om sine egne erfaringer. Som influenser med lang YouTube-erfaring ble veien kort til egne filmer.

– Jeg bestemte meg for å filme hele prosessen og vise hvordan det faktisk er som førstegangskjøper i boligmarkedet. Det første klippet jeg tok opp var da jeg ringte på den aller første leiligheten jeg ville se på, og det tok faktisk syv måneder før prosessen var ferdig og jeg hadde kjøpt min egen leilighet. Det overrasket meg veldig underveis hvor lang prosessen faktisk var! Jeg er egentlig et menneske som liker at ting er gjort i går – men jeg forsto fort at jeg måtte ta meg god tid i denne prosessen.

 

Endte nærmere hjemstedet

Helén kikket først i Oslo, men kom ganske raskt til at hun ville få mye mer for pengene dersom hun kikket nærmere hjemstedet:

– Jeg kommer fra Lier utenfor Drammen, så det var naturlig for meg å kikke i den retningen. Jeg så fort at jeg ville få en god del mer for pengene der, så etter en måneds tid flyttet jeg boligsøket mitt fra Oslo til Drammen. Da kom jeg nærmere familien, jeg fikk mer for pengene, og jeg har et stort nettverk der. Dessuten er det bare en halvtime unna Oslo.

Helen utenfor sin nye bolig

Helén er storfornøyd med valget om å flytte til Drammen, der hun fikk vesentlig mer for pengene enn i Oslo. Foto: Partnerstudio

Helt essensielt med god rådgivning

Helén er full av lovord om rådgiver Miriam i Nordea, og mener rådgivningen hun fikk på veien mot boligkjøpet var helt avgjørende:

– Det føltes så personlig, jeg følte at Miriam støttet meg hele veien, og ivaretok meg utrolig godt som kunde. Når jeg hadde spørsmål svarte hun raskt, selv i helger og på kvelder! Jeg skulle by på en leilighet mandag morgen, og sendte henne en lenke til annonsen på fredag. Jeg var redd for at jeg ikke ville rekke å få alt på plass, men Miriam gjorde alt hun kunne for at det skulle gå i boks.

– Jeg følte virkelig at jeg hadde Nordea i ryggen under hele boligjakten, avslutter Helén fornøyd.

 

Skreddersydde råd basert på din situasjon

Nordea vet at ingen mennesker er like. Derfor skreddersys rådgivningen etter dine behov og økonomiske situasjon. Hos Nordea treffer du rådgivere som er opptatt av å sette seg inn i din situasjon og gi deg gode råd om hvordan du kan strukturere økonomien, få mest ut av pengene dine, og som kan hjelpe deg å oppfylle boligdrømmen.

Enten du trenger hjelp med bolig, arv, sparing eller generell økonomi, får du din egen personlige rådgiver som bruker tid på å forstå akkurat deg, og som gir gode råd basert på din økonomi og ditt liv. Rådgiveren er tilgjengelig når du har behov for det. Enten du har fast jobb, er selvstendig næringsdrivende eller bærer på en drøm om å starte din egen bedrift, kan du få den hjelpen du trenger hos Nordea.

 

Klikk her for å snakke med en av oss om din økonomi!

 

Helén Skogstad ble ansatt i Nordea 1. desember 2021. Hun fikk forespørsel om å stille opp i denne saken før det ble kjent at hun hadde søkt jobb i Nordea. Bakgrunnen for at hun er brukt som kunde i denne saken er at hun laget sin egen Youtube serie om sitt første leilighetskjøp våren 2021.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler