Regjeringsskifte: Hva med investeringene dine?
Ballettdanseren som byttet ut olje med bærekraft - store muligheter til å påvirke
Eiendom inkluderes nå i Nordea Livs investeringsprofil Aktiva Bedrift.

Nordea Liv inkluderer eiendom i investeringsprofiler

– Investeringsprofilen Aktiva Bedrift har til nå vært sammensatt av globale aksjefond og rentefond fra forskjellige interne og eksterne fondsforvaltere. Dette endres nå til også å inkludere eiendom, sier Investeringsdirektør i Nordea Liv, Leif-Rune H. Rein.

En av Nordea Livs eldste investeringsprofiler

Aktiva Bedrift ble etablert i 2008, og er en av de eldste investeringsprofilene i Nordea Liv med over 52 mrd. i forvaltning. Investeringsprofilen tilbys i Nordea Liv-produktene Fondskonto Privat, Fondskonto Bedrift, egen pensjonskonto og innskuddspensjon.

– Nordea Liv har 27 års historikk med forvaltning av næringseiendom i Norge, sier Leif-Rune H. Rein. – Eiendomsforvaltningen er en gjeldfri utviklingsportefølje på 8 mrd. kroner.  Denne har gitt en god og betydelig avkastning til kollektivporteføljen over lang tid, med over 10 % avkastning de siste 5 årene. Vi i Nordea Liv ønsker å bygge videre på denne gode forvaltingen og kompetansen med å inkludere eiendomsporteføljen i Investeringsprofilen Aktiva Bedrift. Dette vil være et godt bidrag til god og stabil avkastning fremover. Samtidig vil det styrke Nordea Liv sin posisjon både i markedene for innskuddspensjon og privat sparing og investering, sier han.

Eiendom i Aktiva Bedrift-profilen vil være et godt bidrag til god og stabil avkastning fremover, sier Leif-Rune H. Rein, Investeringsdirektør i Nordea Liv.

Etterspurt av markedet

– Markedet har lenge ønsket at vi også inkluderer eiendom i våre investeringsprofiler. Gjeldfri eiendom har en beskyttende effekt mot aksjer. Dersom aksjemarkedet ikke går så bra, er det fornuftig å ha en del av pengene plassert i gjeldfri eiendom, sier Rein.

Eiendomsportefølje med fokus på bærekraft

Nordea Liv har konkrete mål om redusert klimaavtrykk og mer miljøvennlige næringseiendommer i Norge. Det jobbes med å redusere karbonutslippet med 20 % og energiforbruket med 10 % innen 2025. Et eksempel på denne satsingen er å montere solcellepanel på hovedkontorets tak i Bergen. I tillegg vil Nordea Liv Eiendom BREEM-sertifisere alle eiendommene sine.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler