Tips og råd som sikrer at økonomien holder seg sunn og frisk. Foto: Forbrukerøkonom Derya Incedursun, Nordea
Dette betyr økt styringsrente for deg
Her finner du Nordea under Arendalsuka 2021
GLADE PRISVINNERE: F.v. Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge, Marianne Hansen, koordinator for Kulturskolesamarbeidet i Vesterålen, Hugo Jacobsen, ordfører, Lødingen, Lucie Katrine Sunde-Eidem, statssekretær, Nærings- og fiskeridepartementet.

Nordeas innovasjonsstipend 2021 til Vesterålen

Stipendet er på 100 000 kroner, og de seks samarbeidende kulturskolene i Nordland skal bruke pengene til å utvikle og gjennomføre et prosjekt kalt Smakebytes.

Stipendet ble delt ut under Arendalsuka, og ble tatt godt imot av en fornøyd gjeng fra Vesterålen.

– Dette er vi utrolig glade for og stolte av. I over 30 år har kulturskolene i Vesterålen og Lødingen møttes i et regionalt organisert samarbeid. Der hver enkelt kulturskole kanskje har vært for liten alene, har kan gjennom samskaping klart å være framoverlente og ta i bruk ressursene som fins både i regionen vår og utenfor. Dette stipendet betyr at vi kan fortsette å videreutvikle oss og ikke minst Smakebytes, til glede for alle barna i kulturskolen, sier Hugo Jacobsen, ordfører i Lødingen.

Bente Rasmussen er leder av Nordeas kulturprogram, og forklarer hvorfor Nordea velger å dele ut stipendet.

– Nordea ønsker å bidra til innovasjon og nytenkning i kulturskolene, og vi synes det er ekstra verdifullt dersom vinnerprosjektet kan ha læringseffekt for andre kulturskoler, sier hun.

På utdelingsseremonien deltok også representanter for Nordea og Norsk kulturskoleråd, som samarbeider om denne stipendutdelingen. Representanter for juryen var også til stede.

20 søknader – Smakebytes vant

20 søknader fra 27 kommunale kulturskoler lå på bordet da juryen for Nordeas innovasjonsstipend 2021 satte seg sammen.

Dette prosjektet skilte seg ut, og vil ta i bruk eksisterende teknologisk infrastruktur og knytte den sammen med lokale læreres pedagogiske kompetanse for å gi barn og unge et unikt tilbud innenfor akkurat det de er interesserte i. De seks kulturskolene som samarbeider er hjemmehørende i kommunene Andøy, Bø, Hadsel, Lødingen, Sortland og Øksnes.

 – Det er ikke tvil om at det foregår mye spennende innovasjons- og nyskapingsarbeid i de kommunale kulturskolene, sier juryleder Anita Krohn Traaseth.

Årets juryleder for Nordeas innovasjonsstipend er kjent som næringslivsleder og forfatter. Hun var blant annet administrerende direktør for Innovasjon Norge i perioden 2014–2019. Med seg i juryen har hun hatt Håvard Lindtvedt, sjef for Startup & Growth-avdelingen i Nordea, Une Tangen, seniorrådgiver innen innovasjon i KS, og Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd.

– Vi håper at dette stipendet kan motivere kulturskolene i hele landet til å tenke nytt og at gode ideer deles på tvers i kulturskolene i hele Norge. For oss i Nordea er det også positivt at dette stipendet har en sterk kobling mellom vårt gode samarbeid med Norsk kulturskoleråd og noe vi som bank brenner for, nemlig innovasjon, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

Andre gang

Nordeas innovasjonsstipend er en del av Nordea-prosjektet KUL-TUR som Norsk kulturskoleråd og Nordea samarbeider om.

Dette er andre året stipendet utdeles, og tanken er at stipendet skal fremme innovasjon i kulturskolen. Tynset kulturskole vant Nordeas innovasjonsstipend 2020, for en prosjektidé om et nytt fagtilbud – dans og teknologi, som nå er blitt virkelighet.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler