Det er flere fordeler med å bruke kredittkort i ferien. Foto: Nordea
Nordea markerer Pride i Bergen
Stetind. Foto: Rune Dahl, Visit Narvik
Ferietips fra Nordea: Sommer i Narvik

Tre gode grunner til å bruke kredittkort i ferien

Våre kort kan brukes over alt – også til kontaktløs betaling. Men ofte kan det være tryggere å bruke kredittkort enn bankkort, særlig når du skal på ferie.

Her er tre grunner til at du bør bruke ditt Nordea Premium eller Nordea Gold-kredittkort i sommer.

1. Du har flere forsikringer inkludert i kredittkortet

Når du betaler minst halvparten av reisekostnaden med Nordea Gold eller Nordea Premium,  blir du og familien din dekket av gratis reiseforsikring. Går for eksempel reiseselskapet konkurs, får du dekket tapet av kortutsteder som i dette tilfellet er Nordea.

Du får også kjøpsforsikring på alle kjøp over kr 1000 når du betaler med kredittkortet på reise. I tillegg inkluderer Nordea Premium forsikring for avbestilling av billetter til arrangementer som konserter, teater, festivaler, sportsarrangementer og lignende.

Les mer om forsikringer som er inkludert i Nordea Premium og Nordea Gold.  

2. Du har alltid kortet lett tilgjengelig på mobil

Er det én ting som er kjedelig på ferie, så er det å miste kortet. Laster du ned mobilbanken og legger til kortene dine i Apple Pay eller Google Pay før du reiser, trenger du ikke bekymre deg for dette.

Hvis uhellet først er ute, kan du enkelt sperre kredittkortet selv i mobilbanken og et nytt kort blir bestilt automatisk. Men siden kortet må sendes til deg i posten, får du ikke det fysiske kortet før du kommer hjem fra ferie. Det digitale kortet blir likevel klart neste virkedag og du kan betale med mobilen resten av turen.

Les mer om hva du skal gjøre hvis du mister kortet på reise.

KONTAKTLØS BETALING: I sommer kan du betale kontaktløst med kort og mobil over hele landet. Foto: Nordea

KONTAKTLØS BETALING: I sommer kan du betale kontaktløst med kort og mobil over hele landet. Foto: Nordea

3. Betal kontaktløst med mobil

Vil du helst legge igjen kortet på hotellet i frykt for å miste det? Kanskje du vil fortsette den gode vanen å ikke ta på betalingsterminalen? Eller kanskje du har vært uheldig og mistet kortet på tur? Ikke stress! Legg kortet ditt i Apple Pay eller Google Pay før du er på reise, slik at du kan bruke mobilen din til sikker og kontaktløs betaling – selv med kredittkort.

Du får de samme fordelene, inkludert forsikring.

Les mer om mobilbetaling og finn ut hvordan du kommer i gang med Apple og Google Pay.

 

 

Del denne artikkelen

Relaterte artikler