PASS DEG FOR SVINDEL I SOMMER: Gjør research på nettsiden til bedriften før du bestiller reise eller handler på nett. FOTO: Nordea
Sommer, sol og høysesong for svindel
Kamp om 100.000 kroner i stipend fra Nordea
LIKE MULIGHETER: En trygg og inkluderende arbeidsplass, hvor alle har like muligheter, er nøkkelen til å få det beste ut av alle medarbeidere. Her er Nordeas ansatte i paraden i Oslo i 2019, som var sist gang det var mulig å møtes fysisk til Pride-fest. Foto: Øystein Løwer, Nordea

Nordea er stolt partner til Pride

For Nordea er det veldig viktig å være en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass. Hver dag engasjerer vi oss og prøver å gjøre en forskjell, og vi er derfor stolte av å kunngjøre at vi også i 2021 vil samarbeide med Pride.

Vi er nå inne i juni, som er den internasjonale Pride-måneden. For Nordea er det viktig å vise samfunnsengasjement og bidra til et samfunn der mangfold anses som en styrke, og der alle har like rettigheter og muligheter. Det gjør Pride til en naturlig samarbeidspartner.

Står opp for det vi mener er riktig

Både i Oslo, København, Helsinki og Stockholm har Nordea aktiviteter.

– I Nordea ønsker vi å stå opp for det vi mener er riktig. Å være involvert i Pride og bidra til et stadig mer mangfoldig, likeverdig og inkluderende samfunn der alle kan være seg selv er det vi streber etter hver dag, sier Christina Gadeberg, Chief People Officer i Nordea.

Pride 2021 går fra juni til august i København, Helsingfors, Oslo og Stockholm. Som i 2020 vil mange av Pride-aktivitetene holdes online. Et bredt spekter av virtuelle arrangementer er planlagt, inkludert seminarer, konserter og parader.

Nordea er Nordens største bank, og har virksomhet i alle de nordiske landene. Inkludering og mangfold er en naturlig del av vårt daglige arbeid hele året, og hjelper til med å få et bredere perspektiv og forståelse av verden, noe som gjør at vi bedre kan betjene våre nesten 10 millioner forskjellige kunder.

Mangfold gjør oss bedre

Mens Nordea også støtter Pride i Estland og Polen, er det foreløpig ingen planlagte aktiviteter i disse landene på grunn av koronavirus-situasjonen.

Nordea har mer enn 28 000 ansatte, som dekker 97 nasjonaliteter og rundt 50 forskjellige språk. For å fremme mangfold og inkludering har vi lansert en rekke initiativer som lokale grupper som består av engasjerte ansatte. Disse har fokus på relevante mangfolds- og inkluderingsspørsmål, og målet er å  øke bevisstheten internt og støtte arrangementer som for eksempel European Diversity Month (i mai) og Pride.

– Alle har sin unike historie. Vi vet at en inkluderende kultur, rik på mangfold, gjør oss bedre: når vi deler ideer og innsikt, samarbeider og trekker på ulike perspektiver, kan vi bedre skape bærekraftige og innovative løsninger – sammen med kundene våre, som er like forskjellige som oss, sier Christina Gadeberg.

Les mer om Nordeas arbeid innen mangfold og inkludering her.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler