Stetind. Foto: Rune Dahl, Visit Narvik
Det er flere fordeler med å bruke kredittkort i ferien. Foto: Nordea
Tre gode grunner til å bruke kredittkort i ferien
Skotholmen Foto: Yann Aker, Skotholmen
Ferietips fra Nordea: Sommer på Sunnmøre
Stetind. Foto: Rune Dahl, Visit Narvik

Ferietips fra Nordea: Sommer i Narvik

Sommer i nord er synonymt med lyse netter og nok av tid til å oppleve den arktiske delen av landet. Men når dagene aldri tar slutt, hva skal du fylle dem med? Her er tips til kule opplevelser i Narvikområdet fra vår lokale banksjef, Sonja Eidstø.

Når man er på ferie, rekker man som oftest ikke å få med seg alt en destinasjon har å by på – men enkelte ting bør man sette av tid til. Ferierer du i området rundt Narvik bør du utforske naturen, oppleve dyrelivet og reise tilbake i tid ved historiske kulturminner.

Her er Sonjas tips til ting å gjøre i Narvik i sommer.

Tre opplevelser du må få med deg

1. Du kan ikke besøke Narvik uten å ta gondolen opp til Narvikfjellet. Gå tur på toppen, nyt utsikten og avslutt turen med et måltid på Fjellheisrestauranten. Om sommeren har de utvidet åpningstid, slik at du kan haike opp og nyte midnattssola også.

2. Et annet høydepunkt i området er Polarpark – verdens nordligste dyrepark! Her bor det arktiske dyr som rev, moskusokse, bjørner og gauper. I tillegg kan du hilse på ulvene hvis du vil. Det er også helt magisk å høre ulvekoret når de takker for maten.

3. Sist, men ikke minst, bør du ta deg en tur med toget som kjører langs den gamle Ofotbanen – og gå tilbake! Hvis du hopper av på Bjørnfjell eller Katterat stasjon, kan du følge den gamle Rallarvegen tilbake til Rombaksbotn, og ta båt siste stykket tilbake til Narvik.

For de som liker fart og spenning

Hvis du er adrenalinjunkie, anbefaler Sonja terrengsykling i løypene på Narvikfjellet, en guidet klatretur til Stetind eller vandring til toppen av Kjerna. Sistnevnte er litt som Nord-Norges svar på Prekestolen.

Terrengsykling i Narvikfjellet. Foto: Rune Dahl, Visit Narvik

Terrengsykling i Narvikfjellet. Foto: Rune Dahl, Visit Narvik

Aktivitetene barna vil elske

Reiser du med familien, er Linken klatrepark et hett tips. Den ligger ved Narvikfjellet og byr på to klatreruter med ulik vanskelighetsgrad.

– Har dere barn i skolealder, bør dere også bli med på familievandring i de gamle underjordiske nazibunkersene, sier Sonja.

Spis deg rundt

Så må du selvfølgelig ikke glemme å gi kroppen påfyll av energi gjennom dagene.

Den beste sjømaten får du hos Fiskekroken. Her finner du alt fra fiskeburger og torsketunge til grillet tørrfisk – og alt er lokalt. Fiskehallen ligger vegg i vegg, og her kan du også kjøpe med deg reker til frokost eller piknik i parken.

Bordet med best utsikt: Sjekk ut sky-baren Linken restaurant og bar i toppetasjen ved Quality Hotel Grand Royal. Restaurantens à la carte meny er inspirert av franske brasserier og består av deilige retter laget på kortreiste råvarer.

Avslappet luksus: Furu gastropub er inspirert av Norden og naturen, og byr på mat og drikke av høy kvalitet. Her får du alt fra burger og vegetar-retter til blekksprut og friske desserter.

Den ekstra spesielle: Umami i Harstad har blitt kåret til Nord-Norges beste restaurant. Navnet er et annet ord for «den femte smak», som vi har i tillegg til søtt, salt, surt og bittert.

Sonja Eidstø deler lokale ferietips. Her fra Fjellheisrestauranten. Foto: Privat

Sonja Eidstø deler lokale ferietips. Her fra Fjellheisrestauranten. Foto: Privat

Støtt lokale bedrifter

I områdene rundt Narvik finner du flere nisjebutikker og familieeide overnattingssteder som er verdt et besøk – og disse trenger også litt ekstra støtte for å stable seg på bena etter annerledesåret 2020.

– Damer på shoppingtur bør ta turen innom undertøysbutikken Josefsen, Fisher klær i Narvik og Vakre Vene i Harstad. Sistnevnte selger dameklær og interiør, sier Sonja.

Hun forteller videre at Breidablikk gjestehus er nyoppusset, og at det er et ypperlig sted å ta inn for en natt eller to.

Kulturelle opplevelser

Hvis COVID-situasjonen tillater det, bør du få med deg Krigsminnemuseet og Galleri My.

Nyt naturen

Narvik ligger ved havet og da er det naturligvis på sin plass å nyte saltvannet.

– Bli med på kajakkturer i Rombaksfjorden eller finn dere en fin badeplass. Ballangen camping har badestrand og volleyballbane, samt utleie av både båt og kajakk.

Vil dere opp i høyden, er Verdenssvaet i Efjorden et populært turmål blant store og små. På toppen venter et forfriskende bad i et lite fjellvann for den som ønsker det. Denne turen anbefales ikke i regnvær, da berget fort blir glatt.

– Lignende steinformasjoner finner du også på Reinesfjellet i Skjomen, og som er et populært mål for terrengsyklister.

Sist, men ikke minst …

… et praktisk råd:

Laster du ned mobilbanken til Nordea, har du alt du trenger for å styre økonomien på farten – og du trenger ikke bekymre deg for å miste lommeboken eller bankkortet. Da kan du bare fokusere på å nyte ferien.

Kom i gang med mobilbanken

Del denne artikkelen

Relaterte artikler