BOLIGPRISENE STIGER: Leder for personmarkedet Randi Marjamaa i Nordea Norge sier at banken fortsatt opplever god aktivitet og hastighet i boligmarkedet. FOTO: Nordea
Kamp om 100.000 kroner i stipend fra Nordea
Finn spareformen som passer for deg: Forbrukerøkonom Derya Incedursun Foto: Nordea
Finn spareformen som passer deg
BOLIGPRISENE STIGER: Leder for personmarkedet Randi Marjamaa i Nordea Norge sier at banken fortsatt opplever god aktivitet og hastighet i boligmarkedet. FOTO: Nordea

Fortsatt god aktivitet i boligmarkedet

Boligprisene fortsetter å stige mange steder i Norge. Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 0,6 prosent. – Vi opplever god aktivitet, sier Randi Marjamaa.

Boligprisene steg en prosent i mai. Det kommer frem av Eiendom Norges boligprisstatistikk for mai som ble lagt frem torsdag. Norske boligpriser er nå 11,3 prosent høyere enn for ett år siden.

– Det er fortsatt god aktivitet og hastighet i boligmarkedet, men vi ser også store forskjeller rundt om i landet. Folk får kjøpt og solgt, men det er sjeldent at boliger går langt over takst, sier Marjamaa.

Kan gi større grad av forutsigbarhet

Det at budrundene ikke tar helt av gjør at nordmenn i større grad får kjøpt og solgt innenfor de rammene de ser for seg.

– Det at færre boliger går over takst gir mer forutsigbarhet, og kan gjøre at flere kjøpere får større fleksibilitet til å kjøpe seg den boligen de ønsker seg.

Den historisk lave renta fra Norges Bank har økt kjøpekraften i boligmarkedet kraftig. Prisveksten i boligmarkedet i Norge har vært ekstrem det siste året. Nordeas økonomer tror imidlertid at boligprisene vil bevege om lag sidelengs de neste årene.

– Vi tror boligprisene er nær toppen for denne gang. Effekten av rentekuttene er i stor grad tatt ut, samtidig som det er ventet at styringsrenten skal opp, sier Marjamaa.

Fikk du med deg denne?: Tips og råd til boligjakten

Mange jakter sommerhytte

Det blir Norgesferie på de fleste av oss i år, men mange ser nok også for seg at de kommer til å feriere mer i Norge fremover når vi er tilbake i en normalsituasjon.

– Vi ser nå at det er mange som sitter klare med finansieringsbeviset i jakt etter sommerhytte. De objektene som kommer på markedet blir revet unna raskt, sier Marjamaaa.

Her kan du lese mer om Eiendom Norges boligprisstatistikk for mai

Skal du kjøpe bolig? På nordea.no får du noen gode boligtips på veien

Del denne artikkelen

Relaterte artikler