BEST I TEST: Administrerende direktør Hans-Erik Lind i Nordea Liv synes det er stas at løsningen deres for Egen pensjonskonto blir trukket frem som best i klassen. FOTO: Nordea
TIPS OM FONDSSPARING: Nicolay Eger, leder av Nordea Fondene i Norge, gir deg sine tips til sparing i fond og hvordan du kan komme i gang. Foto: Nordea
Er du ny på fondssparing? Her får du ekspertens fem tips
Foto: Forbrukerøkonom Derya Incedursun gir deg sparetips.
Hva drømmer du om når hverdagen blir normal igjen?
BEST I TEST: Administrerende direktør Hans-Erik Lind i Nordea Liv synes det er stas at løsningen deres for Egen pensjonskonto blir trukket frem som best i klassen. FOTO: Nordea

Nordea Liv kåret til best på Egen Pensjonskonto

Dagbladet har testet Egen Pensjonskonto (EPK) hos de ulike aktørene. Den eneste aktøren som får terningkast 6 er Nordea Liv.

– Vi har jobbet hardt og lenge for å tilby en så god løsning som mulig for EPK. Vårt mål i alt vi gjør er å gjøre pensjon så enkelt og tilgjengelig at alle skjønner det, sier Hans-Erik Lind, administrerende direktør i Nordea Liv.

Han synes det er utrolig stas at Dagbladet har kåret Nordea Liv til best i klassen.

– Vi har sterkt fokus på enkle digitale løsninger for kundene, godt utvalg av fond og vi har historisk sett gitt god avkastning på våre kunders pensjon, sier pensjonssjefen.

DAGBLADETS DOM: God informasjon og og enormt utvalg er grunnet til Dagbladet gir terningkast 6 til EPK-tilbudet til Nordea Liv. FOTO: Skjermdump, Dagbladet

DAGBLADETS DOM: God informasjon og bredt utvalg av fond som  er grunnen til at Dagbladet gir terningkast 6 til EPK-tilbudet til Nordea Liv. Det er en feil i saken, vi tilbyr ikke EFTer. FOTO: Skjermdump, Dagbladet

Få har tatt valg

Egen pensjonskonto ble innført i privat sektor 1. februar i år for 1,5 millioner nordmenn. Alle arbeidstakere som er omfattet av innskuddspensjon gjennom jobben, får i utgangspunktet samlet pensjonen sin på én konto.

Med EPK vil tidligere oppspart pensjon automatisk overføres til pensjonsleverandøren hos nåværende arbeidsgiver, med mindre man reserverer seg mot dette. Dersom du ønsker å reservere deg mot en automatisk sammenslåing, må det gjøres det innen fristen 1. mai.

I Dagbladet har pensjonsleverandøren Kron gjort flere regneeksempler. Et av eksemplene skiller 600.000 kroner i pensjon for to personer der den ene har tatt aktive valg rundt leverandør, priser på forvaltning eller aksjeandel i pensjonssparingen.

– Antallet som har tatt egne valg rundt EPK er foreløpig lav, dette er ikke uventet. Vi jobber på for å nå ut til så mange som mulig for å få de til å ta aktive valg rundt pensjonen sin. Vi tror at stadig flere vil skjønne hvor viktig dette er og at det kan utgjøre stor forskjell i sum du får utbetalt i pensjon og hvilke muligheter du faktisk har når du går inn i livets høst, sier Lind.

Les mer om pensjon og sjekk hva du får i pensjon

Del denne artikkelen

Relaterte artikler