BLI MED PÅ DREAM CHALLENGE – et innsamlingsløp som støtter skoleelever i Sør-Afrika  
PENSJON FOR HÅNDEN: I mobilløsningen Nordea Boost kan du se og administrere din egen pensjonskonto. Foto: Nordea
Her er grepene du kan ta med egen pensjonskonto
På likestillingstoppen: - Vår plassering i toppsjiktet av SHE-indeksen er både gledelig og viktig, sier Hans-Erik Lind, administrerende direktør i Nordea Liv.

Nordea Liv klatrer videre mot likestillingstoppen

Blant 92 selskaper klatret Nordea Liv fra 9. plass i fjor til 6. plass på årets SHE-indeks.

SHE skal fremme likestilling og mangfold

SHE ble grunnlagt i 2014 for å fremme likestilling og mangfold i norsk næringsliv. Tanken var at en god kjønnsbalanse er viktig for å blant annet å sikre mangfold, konkurransekraft og rekruttering av talenter. Etter oppstarten ønsket SHE å inspirere flere kvinner til å bli ledere og gründere. Dette initiativet ledet til den første SHE-konferansen i 2015, som siden har blitt arrangert årlig med stadig større oppslutning.

SHE-indeksen måler kjønnsbalansen i norske selskap

Et av tiltakene som ble igangsatt var SHE-indeksen. Denne ble etablert i 2018, og måler den faktiske kjønnsbalansen i store norske selskap. Maksimal score er 100, og poengene deles ut basert på kjønnsfordelingen i ledelsen (vektes 60 prosent) og en spørreundersøkelse (vektes 40 prosent). Det er på denne indeksen Nordea Liv klatrer fra 9. til 6. plass med en økning på 11 poeng fra i fjor til i år. Totalt 92 selskaper deltok i årets SHE-indeks.

Mer om SHE Index og årest topp ti-liste

Nordea Liv i finanstoppen

SHE-indeksen toppes i år av Equinor (95), som gjør et byks fra å så vidt ha greid topp 10 i fjor. Innen kategorien finans er det imidlertid Nordea Liv (91) som gjør det best, kun slått av Sparebanken Sogn og Fjordane (93). Finans er for øvrig den kategorien som gjør det best i år, med en gjennomsnitt på 76 poeng fordelt på åtte selskaper.

Resultat av en bevisst satsning

– Vår plassering i toppsjiktet av SHE-indeksen er både gledelig og viktig, sier Hans-Erik Lind, administrerende direktør i Nordea Liv. – Dette viser at vårt bevisste arbeid over tid på dette området gir resultater. Nordea Liv kan i dag vise til 52 % kvinnelige ansatte, 50 % kvinner i operativ ledergruppe og tilsvarende blant mellomlederne.

Derfor er Nordea partner til SHE

Topp 10 fra årets SHE-indeks

Dette er selskapene som utgjør årets topp 10-liste på SHE-indeksen:

  1. Equinor (95)
  2. NoA Ignite (94)
  3. Telenor (93)
  4. Sparebanken Sogn og Fjordane (93)
  5. Entra (91)
  6. Nordea Liv (91)
  7. Schibsted (91)
  8. OBOS (90)
  9. Sodexo (89)
  10. Vinmonopolet (89)

 

Del denne artikkelen

Relaterte artikler