REKORDINTERESSE: Mats Sandvik er banksjef i Nordea Kristiansand, og kan fortelle om en voldsom interesse for sparing hos sørlendingene. Foto: Nordea
FÅ KVINNER PÅ TOPPEN: I dag er kun én av fire administrerende direktører i finansbransjen kvinner, og en av tre ledere er kvinner. Foto: Nordea
Næringslivet trenger flere kvinnelige ledere
TALERE: Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea Norge, Thina Saltvedt, sjefanalytiker innen bærekraftig finans, og Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge, skal alle holde innlegg under årets SHE Conference. Foto: Nordea
Derfor er Nordea partner til SHE
REKORDINTERESSE: Mats Sandvik er banksjef i Nordea Kristiansand, og kan fortelle om en voldsom interesse for sparing hos sørlendingene. Foto: Nordea

Stor sparelyst hos sørlendingene

Interessen for sparing økte kraftig blant sørlendinger i 2020, og trenden fortsetter inn i 2021.

– Antallet kunder som tar kontakt med oss for å få rådgivning rundt sparing har økt betraktelig siste halvdel av 2020 og inn i 2021, sier banksjef Mats Sandvik i Nordea Kristiansand.

Antallet spareavtaler som ble inngått av Nordeas kunder på Sørlandet økte med hele 32 prosent i 2020, og bruttosalget i 2020 økte med 49 prosent.

– Sparelysten har virkelig blitt vekket, og vi har aldri opplevd at sørlendinger har spart mer enn hva de gjorde i 2020, sier Sandvik.

Stor sparevilje

I en ny undersøkelse utført av Norstat på vegne av Nordea svarer 39 prosent av de spurte på Sørlandet at de vil spare mer i 2021.

– Vi ser at trenden fortsetter inn i 2021, så dette stemmer godt overens med den økte interessen for sparing som vi opplever blant kundene våre, sier banksjefen.

Han tror at den økte sparingen skyldes flere forhold.

– Koronaen rammer veldig ulikt. Noen har fått en vanskelig økonomi som følge av at de er permittert eller har mistet jobben. Men de aller fleste har fått en romsligere økonomi. Renten har gått ned og vi har mindre handlingsrom med tanke på aktiviteter og reiser. Det gjør at vi får mer penger mellom hendene, sier han.

Sparer du fortsatt i BSU?: Dette kan du gjøre med BSU-sparingen hvis du ikke lenger får skattefradrag

Mer avanserte

Banksjefen legger til at det er gledelig å se at mange bruker de ekstra pengene på å spare.

– Vi ser at sørlendingene blir mer avanserte i sparingen. Langt flere velger å spare i fond fremfor sparekonto. Det er naturlig nå når renten er lav, men historisk sett har nordmenn vært litt trege her, sier han.

På nordea.no kan du se hvor mye pengene dine kan vokse ved å spare i fond ved å teste fondskalkulatoren

Del denne artikkelen

Relaterte artikler