ØKT INTERESSE: Banksjef Silje Lien Wold i Nordea Tromsø sier at banken aldri opplevd at nordlendinger har vært ,er interessert i sparing enn hva de var i 2020. Foto: Nordea
SPARELYSTEN VEKKET: Allerede etter 14 dager i januar i år passerte Nordeas kunder i Vestfold og Telemark fjorårets fondsinvesteringer for hele januar, ifølge banksjef Torstein Grytting. Foto: Nordea
Sparelysten i Vestfold og Telemark ble vekket i 2020
Den livsviktige forsikringen mange glemmer
Den livsviktige forsikringen mange glemmer
ØKT INTERESSE: Banksjef Silje Lien Wold i Nordea Tromsø sier at banken aldri opplevd at nordlendinger har vært ,er interessert i sparing enn hva de var i 2020. Foto: Nordea

Aldri før har nordlendingene spart mer

Interessen for sparing økte kraftig blant nordlendingene i 2020, og trenden fortsetter inn i 2021.

– Antallet kunder som tar kontakt med oss for å få rådgivning rundt sparing har økt betraktelig siste halvdel av 2020 og inn i 2021, sier banksjef Silje Lien Wold i Nordea Tromsø.

Kundene i Nordea som er bosatt i Nord-Norge sparte 20 prosent mer i 2020 enn i 2019.

– Sparelysten har virkelig blitt vekket, og vi har aldri opplevd at nordlendinger har spart mer enn hva de gjorde i 2020, sier Lien Wold.

Stor sparevilje

I en ny undersøkelse utført av Norstat på vegne av Nordea svarer 43 prosent av de spurte i Nord-Norge at de vil spare mer i 2021. Det er høyere enn landsgjennomsnittet på 40 prosent.

– Vi ser at trenden fortsetter inn i 2021, så dette stemmer godt overens med den økte interessen for sparing som vi opplever blant kundene våre, sier Lien Wold.

Hun tror at den økte sparingen skyldes flere forhold.

– Koronaen rammer veldig ulikt. Noen har fått en vanskelig økonomi som følge av at de er permittert eller har mistet jobben. Men de aller fleste har fått en romsligere økonomi. Renten har gått ned og vi har mindre handlingsrom i forhold til aktiviteter og reiser. Det gjør at vi får mer penger mellom hendene, sier hun.

Sparer du fortsatt i BSU?: Dette kan du gjøre med BSU-sparingen hvis du ikke lenger får skattefradrag

Mer avanserte

Lien Wold legger til at det er gledelig å se at mange bruker de ekstra pengene på å spare.

– Vi ser at nordlendinger blir mer avanserte i sparingen. Langt flere velger å spare i fond fremfor sparekonto. Det er naturlig nå når renten er lav, men historisk sett har nordmenn vært litt trege her, sier banksjefen.

På nordea.no kan du se hvor mye pengene dine kan vokse ved å spare i fond ved å teste fondskalkulatoren

Del denne artikkelen

Relaterte artikler