SPARELYSTEN VEKKET: Allerede etter 14 dager i januar i år passerte Nordeas kunder i Vestfold og Telemark fjorårets fondsinvesteringer for hele januar, ifølge banksjef Torstein Grytting. Foto: Nordea
KJÆRLIGHETSSVINDEL: Det er en myte at det bare er uoppmerksomme og godtroende mennesker som blir svindlet. Svindlerne er profesjonelle og alle, uavhengig av alder og bakgrunn, kan bli rammet av svindel. Foto: Nordea
Nå er det høysesong for kjærlighetssvindel
ØKT INTERESSE: Banksjef Silje Lien Wold i Nordea Tromsø sier at banken aldri opplevd at nordlendinger har vært ,er interessert i sparing enn hva de var i 2020. Foto: Nordea
Aldri før har nordlendingene spart mer
SPARELYSTEN VEKKET: Allerede etter 14 dager i januar i år passerte Nordeas kunder i Vestfold og Telemark fjorårets fondsinvesteringer for hele januar, ifølge banksjef Torstein Grytting. Foto: Nordea

Sparelysten i Vestfold og Telemark ble vekket i 2020

Aldri før har Nordea opplevd at kundene i Vestfold og Telemark har spart mer enn i 2020, og trenden fortsetter inn i 2021.

– Antallet kunder som tar kontakt med oss for å få rådgivning rundt sparing har økt betraktelig siste halvdel av 2020 og inn i 2021, sier banksjef Torstein Grytting i Nordea Vestfold og Telemark.

Sparelysten er fortsatt på vei opp, det viser en ny undersøkelse utført av Norstat på vegne av Nordea. 39 prosent av de spurte i området Vestfold og Telemark, og Sørlandet, sier at de vil spare mer i 2021.

– Vi har stor pågang på sparerådgivning. Allerede etter 14 dager i januar passerte våre kunder i Vestfold og Telemark fjorårets fondsinvesteringer for hele januar, sier Grytting.

Bærekraft er viktig

I undersøkelsen svarer også hele 39 prosent av dem som planlegger å spare i fond i 2021 at bærekraft er en viktig faktor for dem. Til sammenligning er det kun 27 prosent på landsbasis som svarer det samme.

– Dette stemmer godt overens med den økte interessen for bærekraft som vi opplever blant kundene våre, sier Grytting.

Mer avanserte

Banksjefen tror at den økte sparelysten skyldes flere forhold.

– Koronaen rammer veldig ulikt. Noen har fått en vanskelig økonomi som følge av at de er permittert eller har mistet jobben. Men de aller fleste har fått en romsligere økonomi. Renten har gått ned og vi har mindre handlingsrom i forhold til aktiviteter og reiser. Det gjør at vi får mer penger mellom hendene, sier han.

Fikk du med deg denne?: Nordeas kunder har spart millioner på å avslutte «støtteabonnementer»

Grytting legger til at det er gledelig å se at mange bruker de ekstra pengene på å spare.

– Vi ser at kundene blir mer avanserte i sparingen. Langt flere velger å spare i fond fremfor sparekonto. Det er naturlig nå når renten er lav, men historisk sett har nordmenn vært litt trege her, sier han.

På nordea.no kan du se hvor mye pengene dine kan vokse ved å spare i fond ved å teste fondskalkulatoren

Del denne artikkelen

Relaterte artikler