TALERE: Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea Norge, Thina Saltvedt, sjefanalytiker innen bærekraftig finans, og Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge, skal alle holde innlegg under årets SHE Conference. Foto: Nordea
REKORDINTERESSE: Mats Sandvik er banksjef i Nordea Kristiansand, og kan fortelle om en voldsom interesse for sparing hos sørlendingene. Foto: Nordea
Stor sparelyst hos sørlendingene
Bygger et av Norges høyeste kontorbygg i tre – får grønn finansiering av Nordea
TALERE: Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea Norge, Thina Saltvedt, sjefanalytiker innen bærekraftig finans, og Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge, skal alle holde innlegg under årets SHE Conference. Foto: Nordea

Derfor er Nordea partner til SHE

For tredje år på rad er Nordea en av partnerne til SHE Conference, Europas største mangfold- og likestillingskonferanse.

I dag er kun en av fire administrerende direktører i finansbransjen kvinner, og en av tre ledere er kvinner.

– Vi som stor kapitalforvalter kan påvirke og gjøre en forskjell, vi bruker vår posisjon i dag til å gjøre en forskjell og påvirke selskaper vi investerer i til å øke kvinneandelen i ledelsen og styret, men dette kan vi gjøre i enda større grad, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge.

Går sakte riktig vei

I 2019 lanserte Nordea fondet Likestillingsfond, som har strenge kriterier knyttet til rapportering og kvinneandel i ledelse og styre.

– Hvis fondet hadde startet i 2009 hadde 400 selskaper på verdensbasis kvalifisert til å bli en del av porteføljen. I 2015 hadde det vært 1.500 selskaper, og i 2020 er det 2.300 selskaper. Det viser at det går riktig vei, men det går sakte, sier Storset.

En rekke undersøkelser viser at selskaper med god kjønnsbalanse får bedre innovasjon, de beste folkene, bedre internkultur og de beste resultatene.

– Jeg tror at de selskapene som rekrutterer fra hele befolkningen har et fortrinn. Her må vi endre våre mønstre, og det starter med oss selv. Vi vil ha flere kvinnelige ledere opp og frem både i Nordea og i finansbransjen, sier Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea Norge.

Fikk du med deg denne?: Nordea Liv i toppsjiktet på likestilling

Delta på konferansen

5. mars går startskuddet for årets SHE Conference. Konferansen blir i år heldigital og vil gå over to uker. Fokuset på årets SHE Conference er ‘Together we change’.

I år er det mange prominente navn på programmet. Blant de som skal delta er Erna Solberg, Hillary Clinton, Chelsea Clinton, Johan Olav Koss, Knut Brundtland, Anita Krohn Traaseth, Sigve Brekke og mange flere.

På hjemmesiden til SHE Conference kan du kjøpe billetter og lese mer om konferansen

Del denne artikkelen

Relaterte artikler