PENSJON FOR HÅNDEN: I mobilløsningen Nordea Boost kan du se og administrere din egen pensjonskonto. Foto: Nordea
Nordea Liv klatrer videre mot likestillingstoppen
DITT VALG: Da forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea var 15 år, fikk hun et råd fra skolerådgiveren som var stikk i strid med det hun selv drømte om. Foto: Nordea
– La aldri noen fortelle deg at du ikke kan
PENSJON FOR HÅNDEN: I mobilløsningen Nordea Boost kan du se og administrere din egen pensjonskonto. Foto: Nordea

Her er grepene du kan ta med egen pensjonskonto

1,5 millioner ansatte i privat sektor har nå fått egen pensjonskonto (EPK). Men hva kan du gjøre og hvordan får du oversikt?

– Egen pensjonskonto samler automatisk innskuddspensjon fra tidligere og nåværende arbeidsgivere på ett sted. Det gir deg bedre oversikt, lavere kostnader og mulighet for mer i pensjon, sier administrerende direktør Hans-Erik Lind i Nordea Liv.

Egen pensjonskonto opprettes automatisk hos selskapet hvor din nåværende arbeidsgiver sparer til pensjon for deg. Har du oppspart innskuddspensjon (pensjonskapitalbevis) fra tidligere arbeidsgivere, samles dette på din egen pensjonskonto. Alt får da samme aksjeandel, investeringsvalg og utbetalingstid som du har på den aktive sparingen fra dagens arbeidsgiver.

Her er mulighetene dine og valgene du kan ta for egen pensjonskonto:

Fremskynd samling av pensjonskapitalbevis

Du kan fremskynde samlingen, slik at pensjonskapitalbevisene fra tidligere arbeidsgivere flyttes til din EPK innen én måned. Dette kan du gjøre på norskpensjon.no frem til fristen utløper 1. mai 2021. Her kan du også se når pensjonen din forventes å være samlet på egen pensjonskonto.

Flytt til valgfri pensjonsleverandør

Du står fritt til å velge selv hvilken leverandør som skal forvalte din EPK. Dette valget kan du ta når som helst.

– Vår oppgave er å gjøre pensjon enkelt for deg, og sørge for at du får mest mulig i pensjon for hver krone som spares. Det gjør vi ved å tilby gode digitale løsninger og den beste rådgivningen. Du som kunde skal føle deg trygg på at pensjonen forvaltes på best mulig måte, slik at du sitter igjen med en god pensjon til livets lengste ferie, sier Lind.

På finansportalen.no kan du sammenligne priser på egen pensjonskonto fra de forskjellige leverandørene.

GOD PENSJON: Administrerende direktør Hans-Erik Lind i Nordea Liv lover at Nordea, ved hjelp av gode digitale løsninger og god rådgivning, skal sørge for at du får mest mulig i pensjon for hver krone som spares. Foto: Nordea

GOD PENSJON: Administrerende direktør Hans-Erik Lind i Nordea Liv lover at Nordea, ved hjelp av gode digitale løsninger og god rådgivning, skal sørge for at du får mest mulig i pensjon for hver krone som spares. Foto: Nordea

Reserver pensjonskapitalbevis

Pensjonskapitalbevisene dine vil samles på EPK i løpet av 2021. På norskpensjon.no har du likevel mulighet frem til 1. mai å velge at du ikke ønsker at pensjonskapitalbevisene samles. Du kan reservere ett eller flere av pensjonskapitalbevisene.

Andre pensjonsprodukter som kan samles på egen pensjonskonto

Noen avtaler flyttes ikke automatisk, men du kan likevel velge å samle disse på EPK. Det gleder for eksempel IPA med forsikringselement, IPS før 2017, IPS pensjonskapitalbevis eller pensjonskapitalbevis med særaldersgrense eller garanti.

– Hvis du ønsker å samle disse avtalene på egen pensjonskonto, må du ta kontakt med pensjonsleverandøren som administrerer disse i dag, og aktivt samtykke til overføring, sier Lind.

Få oversikt med Nordea Boost

I mobilløsningen Nordea Boost kan du sjekke lønnen din som pensjonist og ta flere smarte grep for å øke den. Du får en samlet oversikt over pensjonen din fra private arbeidsgivere, pensjon fra folketrygden og egen pensjonssparing.

– I Nordea Boost kan du også se og administrere din egen pensjonskonto. Du får oversikt over saldo, hva arbeidsgiver sparer for deg månedlig, og hvilke kostnader som er tilknyttet pensjonsavtalen din. Du kan i tillegg enkelt endre aksjeandelen på sparingen din, sier Lind.

Med egen pensjonskonto i Nordea får du mange fordeler. Du kan enkelt flytte din egen pensjonskonto til oss i Nordea Boost.

Les mer om egen pensjonskonto og fordelene ved å velge Nordea.

I videovinduet under ser du hvordan du kan flytte egen pensjonskonto i Nordea Boost:

 

Fikk du med deg denne?: Slik vil innføringen av EPK påvirke deg

 

Del denne artikkelen

Relaterte artikler