DITT VALG: Da forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea var 15 år, fikk hun et råd fra skolerådgiveren som var stikk i strid med det hun selv drømte om. Foto: Nordea
PENSJON FOR HÅNDEN: I mobilløsningen Nordea Boost kan du se og administrere din egen pensjonskonto. Foto: Nordea
Her er grepene du kan ta med egen pensjonskonto
FÅ KVINNER PÅ TOPPEN: I dag er kun én av fire administrerende direktører i finansbransjen kvinner, og en av tre ledere er kvinner. Foto: Nordea
Næringslivet trenger flere kvinnelige ledere
DITT VALG: Da forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea var 15 år, fikk hun et råd fra skolerådgiveren som var stikk i strid med det hun selv drømte om. Foto: Nordea

– La aldri noen fortelle deg at du ikke kan

I en alder av 15 år fikk jeg et råd jeg er veldig glad jeg ikke fulgte. Her kan du lese om hvorfor.

Siste året på ungdomsskolen skulle jeg søke meg inn på videregående. Noen elever var usikker på hvilken linje de skulle søke til, andre hadde allerede bestemt seg.

Før jeg søkte, ble vi oppfordret av skolen til å ta en samtale med skolerådgiveren som kunne hjelpe oss med å ta valg for fremtiden. Rådgiveren kunne være til stor hjelp for de som var usikker på hvilken linje de skal velge på videregående skole og hva de skal gjøre etter videregående.

Kommer aldri til å glemme det

Jeg kommer aldri til å glemme denne samtalen med skolerådgiveren da jeg var 15 år. Jeg visste at jeg skulle ta studieforberedende utdanningsprogram på videregående for å senere kunne ta høyere utdanning. Jeg hadde en liten drøm om at jeg kanskje kunne bli advokat en dag.

Rådgiveren mente derimot at det ikke var en riktig retning for meg, og at jeg heller burde ta fagbrev for å kunne gå raskt ut i jobb. «Tenk deg det Derya, etter to år er du ut i jobb» sa rådgiveren med en motiverende stemme. Jeg fikk ingen forklaring på hvorfor rådgiveren mente at jeg ikke burde ta høyere utdanning.

Jeg ble satt ut, og sittende igjen med flere spørsmål enn svar. Det endte med at jeg bare ble enda mer bestemt på å komme inn på universitet.

Og nå er jeg utdannet advokat.

Stol på deg selv

Jeg har respekt for alle yrker og mennesker, og det er viktig at unge blir støttet når det kommer til håp, drømmer og ambisjoner for egen yrkesvei, uansett utgangspunkt. Vi lever i en verden av muligheter, og i dag er jeg glad for at den 15 år gamle jenta valgte sin egen vei.

Stol på deg selv, og la aldri noen fortelle deg at du ikke kan.

I dette portrettintervjuet kan du bli bedre kjent med Nordeas forbrukerøkonom

Del denne artikkelen

Relaterte artikler