Den livsviktige forsikringen mange glemmer
Er du som folk flest, er det ofte mye du vil bruke penger på. Forsikring er ikke alltid det vi prioriterer først, men en god livsforsikring er viktigere enn du kanskje tror.
Mange utsetter å tenke på livsforsikring til de blir eldre. Men det er ingen grunn til å vente, ifølge forbrukerøkonom i Nordea, Derya Incedursun. – Livsforsikring kan være aktuelt for voksne i alle aldre, og som med all annen forsikring er det viktig å huske at den må tegnes før uhellet er ute. For som kjent; du ikke forsikre deg mot noe som allerede har skjedd, sier Derya Incedursun.
Livsforsikring handler om mer enn dødsfall
En livsforsikring kommer ikke bare godt med ved dødsfall. Livsforsikringen kan også gi trygghet ved alvorlig sykdom og arbeidsuførhet. Sistnevnte er like relevant for yngre arbeidstakere som eldre. – Om du blir langvarig eller permanent ufør og ikke er forsikret, er du prisgitt utbetalingene fra staten. Slike utbetalinger vil mange oppleve som beskjedne, forteller Incedursun. – Selv om vi har et rausere velferdssystem i Norge enn i mange andre land, vil uførhet uten ekstra forsikring ofte innebære en stor reduksjon i din disponible inntekt.

LIVSFORSIKRING: – Det er ikke uvanlig å oppdage at du ikke er godt nok forsikret før det er for sent, sier forbrukerøkonom i Nordea, Derya Incedursun.
Sykdom kan være dyrt – selv i Norge
Sykdom kan ramme alle, og få store økonomiske konsekvenser. I en slik situasjon ønsker mange å ta fri fra jobb eller å betale for ekstra behandling, noe som innebærer lavere inntekt og økte kostnader. Har du boliglån kan dette bli vanskelig å betale dersom inntekten brått blir redusert. Alvorlig sykdom er i seg selv en tung bør å bære. Å redusere de økonomiske bekymringene kan gjøre situasjonen enklere. – Det er ikke uvanlig å oppdage at du ikke er godt nok forsikret før det er for sent. En livsforsikring helbreder ikke sykdom, men kan gjøre en vanskelig situasjon litt lettere, sier Derya Incesursun.
Les om livsforsikring i Nordea
Heller føre var
Som med alle andre forsikringer er det viktig å skaffe seg denne før uhellet er ute. Har du først blitt alvorlig syk, er det for sent å forsikre seg mot dette. Dessuten kan du oppleve at selv om du blir frisk igjen, kan det bli dyrere å kjøpe livsforsikring etterpå. Du kan til og med få avslag på søknaden dersom du havner i en risikogruppe.
Forbrukerøkonomens råd er derfor å ta et bevisst valg når det gjelder livsforsikring, og å gjøre det før du faktisk trenger det. – Livsforsikring høres kanskje litt alvorstungt og kjedelig ut, men det er likevel lurt å sette seg inn i hva dette er og hvordan det kan gjøre din økonomiske situasjon lettere ved ulike livshendelser. Det gjør kanskje også at du sover bedre om natten, sier hun.