MARKEDSSYN: Head of Sustainable Investments i Nordea Liv, Sigrid Wilter Slørstad, gir deg Nordeas markedssyn for desember og oppdaterer deg på siste taktiske allokering for Nordea Livs porteføljefond. Foto: Øystein Løwer
Nordeas markedssyn implementeres i porteføljefondene
Nordea Liv + YS
Sigrid Wilter Slørstad, bærekraftsjef i Nordea Liv

Slik gjør du pensjonen din bærekraftig

Det har det skjedd et taktskifte, vi ser at etterspørselen etter bærekraftige fond har  akselerert det siste året, sier Sigrid Wilter Slørstad, bærekraftsjef i Nordea Liv.

– Det er todelt, kundene etterspør det i større grad og vi tilbyr bedre produkter som gjør det enkelt å spare bærekraftig, sier Wilter Slørstad.

Å investere pensjonen i bærekraftige fond er virkningsfullt. Det er penger som skal stå lenge og plasserer man dem i de riktige selskapene kan man bidra til en mer bærekraftig samfunnsutvikling.

– Det  er enkelt å skifte til bærekraftige fond, det er kun noen tastetrykk unna, sier bærekraftsjefen.

Bærekraftige fond med bedre avkastning

Fondet Nordea Liv Bærekraft ble lansert i fjor sommer og i år kom Nordea Liv Bærekraft Valutasikret. På halvannet år er det blitt plassert 5 milliarder kroner i disse fondene. Fondene kommer med 6 ulike risikoprofiler og kundene kan velge aksjeandel fra 10 til 100 prosent.

– For denne porteføljeserien har vi løftet bærekraftfokuset i norske pensjonsløsninger til et nytt nivå. Dette gjenspeiles både i rangeringer over bærekraft, og målinger på karbonutslipp, der Nordea Liv Bærekraft Valutasikret scorer enda bedre enn de allerede høyt rangerte Aktiva Bedrift-porteføljene, sier Wilter Slørstad.

Hun legger videre til at fondene det investeres i gjennom Nordea Liv Bærekraft Valutasikret investerer i selskaper som ekstra dyktige på å håndtere risiko relatert til ESG, og jobber aktivt for å finne innovative bærekraftige løsninger.

– Avkastningen har hittil i år vært god. Nordea Liv Bærekraft 100  har hittil i år levert en avkastning på om lag 15 prosent, til sammenligning har Nordea Liv Indeksforvaltning 100 levert en avkastning på om lag 10 prosent (pr. 20.11.20).

– Vi ser at flere bedrifter ønsker bærekraftig pensjon for sine ansatte, for å sikre bærekraft i hele verdikjeden. Vi i Nordea har satt dette som standard for våre ansatte. Det betyr at hvis det ikke aktivt velges noe annet, blir vår pensjon satt i Nordea Liv Bærekraft Valutasikret, sier Wilter Slørstad.

Ønsker du å bytte pensjonen din til bærekraftige fond? Her gjør du det enkelt.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler