DIGITAL LOMMEBOK: Nordea Wallet gir deg rask oversikt over alle betalinger med dine Nordea-kort. Foto: Nordea
KONTAKTLØS BETALING: Med Google Pay og Apple Pay har du alltid banken for hånden, selv hvis du har mistet kortet ditt. Foto: Nordea
Her er redningen for deg som har mistet kortet på reise
SVINDELTRENDER: Her er svindeltrendene du og din bedrift må se opp for. Foto: Nordea
Ferietid er svindeltid
DIGITAL LOMMEBOK: Nordea Wallet gir deg rask oversikt over alle betalinger med dine Nordea-kort. Foto: Nordea

Vet du egentlig hvor mye penger du bruker på mat?

Med Nordea Wallet får du kontroll over kortbruket ditt.

– Det fine med Nordea Wallet er at den gir full oversikt over forbruket ditt, sier leder Randi Marjamaa for personmarkedet i Nordea Norge.

Som navnet avslører er Nordea Wallet en lommebok i digital versjon, og den er tilgjengelig både for iPhone- og Android-telefoner. Inne i appen finner du oversikt over saldo, transaksjoner og bruk for alle kortene dine.

Kategoriserer forbruket

I Nordea Wallet blir alle transaksjonene dine inndelt i kategorier. Du får en visuell fremstilling av hvor stor andel du bruker på blant annet mat, transport og underholdning.

VISUELT: I Android-versjonen (t.v.) av Nordea Wallet får du en liste med oversikt over andelen penger du har brukt i de ulike kategoriene. Med iPhone kan du velge mellom å vise listen eller en "smultring"-graf.

VISUELT: I Android-versjonen (t.v.) av Nordea Wallet får du en liste med oversikt over andelen penger du har brukt i de ulike kategoriene. Med iPhone kan du velge mellom å vise listen eller en «smultring»-graf.

Øverst i høyre hjørne av appen finner du et forstørrelsesglass som lar deg søke på alle korttransaksjonene dine.

SØK I VEI: Uansett hvor i Nordea Wallet du befinner deg, ligger søkefunksjonen tilgjengelig opp i høyre hjørne. Den lar deg søke etter korttransaksjoner ved hjelp av butikknavn eller adresse.

SØK I VEI: Uansett hvor i Nordea Wallet du befinner deg, ligger søkefunksjonen tilgjengelig opp i høyre hjørne. Den lar deg søke etter korttransaksjoner ved hjelp av butikknavn eller adresse.

Klikker du deg inn på en av kategoriene, ser du også hvilke brukersteder som inngår i den valgte kategorien. Klikker du deg videre inn på et brukersted ser du hvor mange ganger du har handlet der, hvor mye penger du har brukt og summen på et typisk kjøp.

DETALJERT: Nordea Wallet gir deg god historikk over transaksjonene dine, og et bilde av forbruksvanene dine.

DETALJERT: Nordea Wallet gir deg god historikk over transaksjonene kategorisert på brukersteder. Du har også valget om å fjerne spesifikke brukersteder fra grafer og lister.

Push-varsling etter alle kjøp

Med Nordea Wallet får du i tillegg push-varsling på alle kjøp med fysiske kort og kort i mobilen, noe som gir deg både oversikt og en ekstra sikkerhet.

– Den gir en god handleopplevelse enten det er i butikk, nettbutikk eller i app. I tillegg gir den deg en ekstra sikkerhet ved at push-varslingen gir beskjed dersom noen andre bruker kortet ditt uten at du vet det, sier Marjamaa.

Bruker du kortet ditt i utlandet får du umiddelbart en push-varsling med beløpet omregnet til norske kroner. Har du abonnement på en strømmetjeneste, som for eksempel Spotify og Netflix, får du et varsel når månedsbeløpet trekkes fra kortet ditt.

PUSHVARSLING: Med en gang du betaler med mobilen eller et fysisk kort, får du en varsling med info om kjøpesum, tidspunkt og brukersted.

PUSH-VARSLING: Med en gang du betaler med mobilen eller et fysisk kort, får du en varsling med info om kjøpesum, tidspunkt og brukersted.

Slutt på «støtteabonnementer»

Nylig lanserte Nordea «Mine abonnementer» i Nordea Wallet, slik at du kan slutte å betale på abonnementer du ikke bruker. Tjenesten gir deg oversikt over alle abonnementer du betaler med Nordea-kort, og du kan enkelt avslutte et abonnement direkte i appen.

GOD OVERSIKT: "Mine abonnementer" gir deg oversikt over alle abonnementer du betaler med Nordea-kort. Trykker du deg inn på et abonnement, får du valget om å kansellere det.

GOD OVERSIKT: «Mine abonnementer» gir deg oversikt over alle abonnementer du betaler med Nordea-kort. Trykker du deg inn på et abonnement, får du valget om å kansellere det.

Slik kommer du i gang med Nordea Wallet

Alle Nordea-kunder med BankID som er 15 år eller eldre, kan bruke Nordea Wallet. Det er tre enkle steg du må gjennom for å komme i gang med appen:

1. Last ned «Nordea Wallet» fra App Store eller Google Play.

2. Identifiser deg med BankID på mobil eller BankID.

3. Godkjenn vilkårene.

I Nordea Wallet kan du sette opp Apple Pay og Google Pay, og klokkebetaling med Fitbit Pay og Garmin Pay. Alt du behøver å gjøre er å trykke på det kortet du ønsker, og deretter velge «legg til i Apple Pay/Google Pay».

LEGG TIL KORT: Slik ser det ut når du skal legge til et kort i Google Pay gjennom Nordea Wallet. Den eneste forskjellen for iPhone-brukere er at du får valget om å legge til i Apple Pay.

LEGG TIL KORT: Slik ser det ut når du skal legge til et kort i Google Pay gjennom Nordea Wallet. Den eneste forskjellen for iPhone-brukere er at du får valget om å legge til i Apple Pay.

Les også: Slik kommer du i gang med Apple Pay

Les også: Slik kommer du i gang med Google Pay

Del denne artikkelen

Relaterte artikler