KONTAKTLØS BETALING: I sommer kan du betale kontaktløst med kort og mobil over hele landet. Foto: Nordea
HUSK FORSIKRING: De fleste planlegger Norgesferie i år, og selv om du skal feriere hjemme er det like viktig med reiseforsikring. Foto: Nordea
Dette er det viktigste du kan sette på pakkelista
KONTAKTLØS BETALING: Med Google Pay og Apple Pay har du alltid banken for hånden, selv hvis du har mistet kortet ditt. Foto: Nordea
Her er redningen for deg som har mistet kortet på reise
KONTAKTLØS BETALING: I sommer kan du betale kontaktløst med kort og mobil over hele landet. Foto: Nordea

Betal kontaktløst overalt i sommer

Flere har fått opp øynene for kontaktløs betaling.

– Tæpping gjør betaling enda enklere og raskere. Du slipper å sette kortet i terminalen og taste PIN-kode for småbeløp, sier leder Randi Marjamaa for personmarkedet i Nordea Norge.

Det har tatt tid før kontaktløs betaling har løsnet i Norge, men etter at alle betalingsterminaler i Norge åpnet for kontaktløs betaling, har nordmenn virkelig fått sving på å tæppe med både kort og mobil.

– Mange av oss vil tilbringe sommeren i Norge, og nå kan du betale kontaktløst over hele landet, sier Marjamaa.

Kontaktløs betaling i mai utgjorde 70, 5 prosent av alle transaksjoner utført med bankkort og mobil av Nordea-kunder. Til sammenligning var tallet 37 prosent i januar i år.

– Fra januar har det skjedd et markant skifte oppover i kontaktløs betaling, men vi ser nå at det har begynt å flate ut, sier Marjamaa.

Mobilbetaling har ikke beløpsgrense

Nordea var en av de første bankene i Norge til å tilby kundene sine både Apple Pay og Google Pay.

– Vi er opptatt av å hele tiden tilby kundene våre nye digitale løsninger, så kan de selv velge hva de ønsker å bruke, sier Marjamaa.

Bruker du mobilbetaling med Apple Pay eller Google Pay, betaler du ved å legge mobilen over terminalen. I tillegg slipper du å trykke på terminalen, fordi det ikke er beløpsgrense på mobilbetaling.

– Du slipper å ta med lommeboken din når du har Apple eller Google Pay, og du trenger heller ikke å taste PIN-koden din for beløp over 500 kroner, sier Marjamaa.

Sikker måte å betale på

Apple Pay og Google Pay gjør at du kan betale med smarttelefonen din på en enkel og sikker måte. Du må bruke Touch ID eller Face ID for identifisering, samtidig som mobilen må holdes nær terminalen. Kortinformasjonen din lagres ikke på mobilen eller smartklokken din og den vises heller ikke når du betaler.

– Det som kommer opp på mobilen når du betaler er et bilde av et kort som ikke er personalisert. Det vil si at navn, fullt kortnummer og utløpsdato ikke vil være synlig. Det er kun de siste fire sifrene i kortnummeret som vises, så ingen kan stjele til seg sensitive opplysninger ved å titte over skulderen din når du betaler med mobilen, sier Marjamaa.

Se også: Apple Pay og Google Pay er også praktisk hvis du er uheldig å mister bankkortet på ferie

Slik kommer du i gang med Apple Pay

Slik kommer du i gang med Google Pay

Del denne artikkelen

Relaterte artikler