HUSK FORSIKRING: De fleste planlegger Norgesferie i år, og selv om du skal feriere hjemme er det like viktig med reiseforsikring. Foto: Nordea
Forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea gir deg tips til blant annet gratis aktiviteter og transport i sommer. Foto: Nordea
Norgesferien behøver ikke å koste mye
KONTAKTLØS BETALING: I sommer kan du betale kontaktløst med kort og mobil over hele landet. Foto: Nordea
Betal kontaktløst overalt i sommer
HUSK FORSIKRING: De fleste planlegger Norgesferie i år, og selv om du skal feriere hjemme er det like viktig med reiseforsikring. Foto: Nordea

Dette er det viktigste du kan sette på pakkelista

Ikke la mangel på reiseforsikring ødelegge ferien.

Ferien skal være den mest bekymringsfrie tiden i året og hvert øyeblikk skal nytes, men ulike hendelser kan ødelegge en ferie og om du ikke har reiseforsikring kan dette koste deg dyrt.

De fleste planlegger Norgesferie i år, og selv om du skal feriere hjemme er det like viktig med reiseforsikring.

Det finnes ulike forsikringer som kredittkortforsikring og helårsforsikring. Vet du ikke hvilken forsikring du skal velge eller hva den egentlig dekker, er du ikke alene. Det er likevel noen vilkår som ofte går igjen.

Kredittkortforsikring

I de fleste tilfeller har du gratis reiseforsikring inkludert i kredittkortet ditt, forutsatt at du betaler minst halvparten av de totale transportkostnadene med kortet.

Kredittkortforsikringen dekker ofte deg og familien din, alternativt dekkes inntil tre andre medreisende når familien din ikke er med på reisen. Forsikringen gjelder i hele verden – med unntak av reiser mellom bosted og arbeid eller skole – for:

– reiser med overnatting og på dagsreiser med fly

– reiser som varer inntil 90 dager, og

– reiser med åpen retur som varer inntil 35 dager.

Vær oppmerksom på at dersom du belager deg utelukkende på denne forsikringen men glemmer å betale med kredittkortet, vil du være uten reiseforsikring på turen. For å være på den sikre siden kan du betale alle transportkostnader med det samme kortet.

Helårs reiseforsikring

Så hva er da vitsen med helårsforsikring? I motsetning til kredittkortforsikringen, gjelder helårsforsikringen hele døgnet fra du går ut døra hjemme. Den dekker for eksempel tyveri i hverdagen hvis du er borte fra boligen din. Reiseforsikringen i kredittkortet gjelder kun på enkeltreiser.

Tradisjonelle helårs reiseforsikringer gjelder vanligvis i hele verden på reiser som varer inntil 45 dager. Kredittkortforsikringen dekker ofte lengre reiser enn helårsforsikringen, så her har kredittkortet bedre vilkår.

Men, dekningssummen som utbetales fra helårsforsikring er oftest høyere enn kortets reiseforsikring.

Undersøk vilkårene

Du bør alltid sjekke vilkårene til reiseforsikringen før du drar ut på reise. Det kan være variasjoner i hva forsikringen faktisk dekker fra selskap til selskap.

Ikke betal mer enn nødvendig og velg en forsikring som dekker akkurat dine behov.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler