KONTAKTLØS BETALING: Leder John Sætre for privatmarkedet i Nordea ser en markant oppsving i tæpping.
UTVIKLINGEN I BOLIGMARKEDET: Nordeas eksperter gir deg oversikt over hva du bør ha i bakhodet hvis du har planer om kjøp og salg av bolig nå. Foto: Nordea
Slik påvirker koronautbruddet boligmarkedet
FONDSSPARING: Koronaviruset påvirker børsen, og leder Petter Hermansen av Nordea Fondene, gir deg sine beste sparetips. Foto: Nordea
Hva bør jeg gjøre med fondssparingen min i urolige tider?
KONTAKTLØS BETALING: Leder John Sætre for privatmarkedet i Nordea ser en markant oppsving i tæpping.

Nå tæpper vi som aldri før

– Norge har ligget etter, men korona har fått «tæpping» til å ta av, sier John Sætre, leder for personmarkedet i Nordea.

Det har tatt tid før kontaktløs betaling har løsnet i Norge, men nå har nordmenn virkelig fått øynene opp for ny betalingsmetode.

Kontaktløs betaling i mars utgjorde 53 prosent av alle transaksjoner utført med bankkort i Norge. Til sammenligning var tallet 13 prosent på samme tid i fjor, og 37 prosent i januar i år. Økningen har fortsatt inn i april.

– Det har skjedd et markant skifte oppover. Nå har folk virkelig fått sving på å betale kontaktløst både med bankkortet og med mobilen. Så langt i april er 65 prosent av alle transaksjoner med bankkort kontaktløse. Før april er omme tror vi at vi vil ligge på 70 prosent, sier Sætre.

Smittereduserende tiltak

– Nå oppfordrer helsedirektoratet butikkene til å oppfordre til å betale kontaktløst, som et smittereduserende tiltak mot korona. Vi ser at det har virkelig har fått nordmenn til å tæppe, sier banksjefen.

Han legger til at det var en jevn økning i tæpping i fjor også, men det er først nå vi ser at det virkelig etablerer seg, og det er en økning fra uke til uke.

– En annen årsak til økningen er også at dagligvarebutikkene har åpnet opp for å betale kontaktløst, de har holdt lenge igjen. Det har mye å si, sier Sætre.

Beløpsgrensen økt

Nå er også betalingsgrensen for å betale uten kode økt fra 400 kroner til 500 kroner.

– Når du først har begynt å betale kontaktløst og oppdaget hvor enkelt det er, er det vanskelig å gå tilbake til vanlig prosedyre, sier Sætre. Selv bruker han mobilen som lommebok.

– Jeg synes det er enkelt å bare ta frem mobilen, også har du betalt på en, to og tre, sier han.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler