VÅRT KUNDELØFTE: Vår målsetning er å være konkurransedyktige på pris, forteller leder John Sætre for personmarkedet i Nordea Norge. Foto: Nordea
TÆPPING: Hvis du har et bankkort med symbolet for «tæpping» er det enkelt å betale kontaktløst. Foto: Nordea
Nå kan du tæppe uten PIN-kode for opptil 500 kroner
KRONEN STUPER: Forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea forklarer hvordan kronefallet påvirker lommeboka di. Foto: Nordea
Kronen er nå på et historisk bunnivå
VÅRT KUNDELØFTE: Vår målsetning er å være konkurransedyktige på pris, forteller leder John Sætre for personmarkedet i Nordea Norge. Foto: Nordea

Vi skal være konkurransedyktige

Flere faktorer spiller inn når vi som bank skal endre rentene, forteller leder for personmarkedet i Nordea Norge, John Sætre. – Den viktigste faktoren er prisen på penger i markedet.

I takt med at usikkerheten rundt koronaviruset har økt, har Norges Bank varslet at de såkalte styringsrentene vil bli kuttet. Mange lurer på hva vi som bank gjør når styringsrenten senkes.

– Norges Bank sender viktige signaler når de varsler kutt i styringsrenten, og som sentralbank er de en av de viktigste premissleverandørene for hvordan prisen på lån ut til kundene settes, sier leder for personmarkedet i Nordea Norge, John Sætre.

Viktigste faktorene for rentesetting

Selv om Norges Bank senker styringsrenten, er en av de viktigste faktorene for rentesettingen ut til landets bankkunder likevel prisen på penger i markedet.

– Det er dette som er den «varen» vi kjøper inn, og som gir oss våre kostnader som vi igjen må dekke inn med renten vi tar på våre lån. I dagens marked ser vi store svingninger, og det kan gjøre det utfordrende å sette en riktig rente ut til kundene. Vi har behov for å se at rentene stabiliserer seg, slik at vi ikke setter feil priser, forteller Sætre.

Laveste nivå noensinne

På kort tid har Norges Bank varslet kutt slik at styringsrenten i Norge senkes fra 1,5 til 0,25 prosent. Med det har vi nådd det laveste nivået for styringsrenten noensinne her til lands.

– Vi får naturlig nok mange spørsmål fra våre kunder rundt hva vi foretar oss nå. Til det kan jeg si at vi følger markedet tett og tar fortløpende vurderinger. Utover det kan vi ikke kommentere rentesetting, det har vi ikke mulighet til som følge av konkurranseloven. Vi har allerede senket renten på våre flytende lån med 0,5 prosentpoeng til alle våre kunder, og har som mål å være konkurransedyktige på våre priser, sier Sætre.

Han har likevel et løfte til kunder som spør.

– Vår målsetning er å være konkurransedyktige på pris. Vi har allerede kuttet renten med 0,5 prosentpoeng, og har med det vært blant bankene som går foran i dagens situasjon, sier Sætre.

På nordea.no finner du mer informasjon ved varsel om renteendringer

Del denne artikkelen

Relaterte artikler