TOPP TI: Nordea Liv er på niendeplass på årets SHE Index. Her fra SHE Conference 5. mars, hvor Randi Marjamaa snakket om teknologi og likestilling. Foto: Nordea Liv
SAMBOERAVTALE: Forbrukerøkonom Derya Incedusun i Nordea gir deg en innføring i hva du bør vite om samboeravtale. Foto: Nordea
Korona: Dette bør du vite om rettighetene dine
BØRSFALL: Sjefstrateg Erik Bruce har noen gode og beroligende råd til nettopp deg i tøffe tider. Foto: Nordea
Sjefstrateg Erik Bruce om børsfall og koronaviruset
TOPP TI: Nordea Liv er på niendeplass på årets SHE Index. Her fra SHE Conference, hvor Randi Marjamaa snakket om teknologi og likestilling. Foto: Nordea Liv

Nordea Liv i toppsjiktet på likestilling

Nordea Liv er nummer ni av totalt 120 selskaper på SHE-indeksen.

Forrige uke sto administrerende direktør Randi Marjamaa i Nordea Liv på scenen på SHE Conference og snakket om hvordan teknologi kan bidra til likestilling. Hun hadde et ekstra smil om munnen for samme dag kom SHE-Indeksen som viser at Nordea Liv gjør mye riktig når det kommer til likestilling. Av de totalt 120 selskapene som er med i SHE-indeksen, kommer Nordea Liv på niendeplass, opp fra fjorårets 13. plass.

– Personlig brenner jeg for mangfold og likestilling og er utrolig stolt over at vi kommer så høyt opp på listen, sier Randi Marjamaa.

Kun en av fem administrerende direktører er kvinner

Totalt får Nordea Liv en score på 88 prosent, noe som er langt over snittet i finansbransjen på 67 prosent.

– Grunnene til at vi scorer godt er at kjønnsdelingen i Nordea Liv er god. Vi er 50/50 i den operative ledergruppen, og kjønnsdelingen er også 50/50 i nivåene under, sier Marjamaa.

Totalt i Nordea Liv er det 111 mannlige og 102 kvinnelige ansatte. Av alle selskapene på SHE-indeksen er det kun 22 prosent som har en kvinnelig administrerende direktør.

Her finner du listen over alle selskapene i SHE-indeksen.

Fokus på mangfold

Randi Marjamaa har gjort en rekke endringer i Nordea Liv etter at hun tok over som leder i 2016.

– Nordea Liv har over de siste årene hatt et sterkt fokus på kjønnsbalanse og mangfold. Også når det kommer til rekruttering og identifisering av talenter. Vi opplever at vi er en attraktiv arbeidsgiver når vi kan vise at vårt miljø består av ulike bakgrunner og kompetanse. Vi mener at mange ulike perspektiver og erfaringer er viktig for å ha evnen til å fornye oss og ta gode forretningsmessige beslutninger, sier hun.

Hun legger til at likestilling og mangfold ikke kommer av seg selv. Det krever en proaktiv holdning og et kontinuerlig fokus.

– Vi er ikke i mål og jobber videre for å sikre at vi som selskap er godt rustet i en bransje som møter store endringer i tiden som kommer.

Fikk du med deg denne?: Derfor er Nordea hovedpartner til SHE Conference

Del denne artikkelen

Relaterte artikler