PÅ HOVEDSCENEN: 5. mars vil Snorre Storset og Thina Saltvedt står sammen på scenen under SHE Conference. De vil snakke om at finansbransjen trenger kvinner, og at kvinner trenger finansbransjen. Foto: Nordea
SKREDDERSYDD: I Nordeas nye mobilbank kan du lage din egen startside. Foto: Nordea
Slik gir du mobilbanken en personlig vri
NY MOBILBANK: John Sætre, leder for personmarkedet i Nordea Norge, har lenge gledet seg til å vise frem den nye mobilbanken til Nordeas kunder. Foto: Nordea
Nordea lanserer ny mobilbank
PÅ HOVEDSCENEN: 5. mars vil Snorre Storset og Thina Saltvedt står sammen på scenen under SHE Conference. De vil snakke om at finansbransjen trenger kvinner, og at kvinner trenger finansbransjen. Foto: Nordea

Derfor er Nordea hovedpartner til SHE Conference

For andre år på rad er Nordea en av hovedpartnerne til SHE Conference 2020, Europas største mangfold- og likestillingskonferanse. 

– I dag er kun en av fem administrerende direktører i finansbransjen kvinner, og en av tre ledere er kvinner. Jeg tror at de selskapene som rekrutterer fra hele befolkningen og ikke kun fra 50 prosent av befolkningen har et fortrinn, og vil få de beste folkene og de beste resultatene. Her må vi endre våre mønstre, og det starter med oss selv, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge.

5. mars vil Snorre Storset og Thina Saltvedt stå sammen på scenen under SHE Conference. De vil snakke om at finansbransjen trenger kvinner, og at kvinner trenger finansbransjen.

– På konferansen vil jeg snakke om at kvinner trenger finansbransjen. I dag er 80 prosent av topplederne i finans menn. Det betyr at de styrer mye av kapitalflyten, og dette er det mye makt i. Verden er nå i et økonomisk skifte med økende fokus på klima og bærekraft. Det er viktig at kvinner er med på å styre kapitalen, og får påvirke denne utviklingen, sier sjefanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Sustainable Finance.

61. plass på SHE Index

SHE Community står bak SHE Conference og er grunnlagt av Heidi Aven. Hvert år lanserer de SHE Index som gir en oversikt over hvor godt norske bedrifter scorer på likestilling og likestillingsarbeid. Det vil komme en oppdatert liste 5. mars, men du kan se fjorårets liste her. Nordea Liv ble i 2019 rangert som nummer 13, mens du må ned til 61. plass for å finne Nordea Bank.

– Vi har en jobb å gjøre. Kjønnsfordelingen totalt i Nordea er ganske god, problemet er at kjønnsfordelingen ikke er like god høyere i organisasjonen, sier Storset.

Nordea har som må å ha en kjønnsfordeling på minst 40/60 i hele organisasjonen og på alle nivåer. Etter at det er gjort endringer i konsernledelsen er nå tre av ni medlemmer kvinner, altså 33,3 prosent.

Forpliktende samarbeid

Storset understreker at en av hovedgrunnene til at Nordea valgte å bli hovedpartner til SHE er at banken ønsker å støtte oppunder mangfold. Å være partner forplikter banken til å fokusere på nettopp dette arbeidet.

– Vi er opptatt av å gi like muligheter, uavhengig av kjønn, alder, nasjonalitet, legning, religiøs tilknytning eller funksjonshemminger, sier han.

Fikk du med deg denne?: Nordea lanserer likestillingsfond

Less talk, more action

Fokuset på årets SHE Conference er «Less talk, more action».

–  Vi i Nordea har blant annet innført en policy der begge kjønn skal være representert blant de tre siste som er med i ansettelsesprosesser til lederstillinger. Vi vil ha flere kvinnelige ledere opp og frem både i Nordea og i finansbransjen. Alle må jobbe sammen for å få til den endringen samfunnet trenger. Vi håper vi kan motivere enda flere til å ta grep i egne organisasjoner for å få fortgang i likestillingsarbeidet. Vi er derfor stolte hovedpartnere til SHE, og har store forventinger til hva vi kan få til sammen, sier Storset.

Randi Marjamaa er administrerende direktør i Nordea Liv, som ble rangert helt oppe på 13. plass i fjorårets SHE Index. Hun skal også stå på scenen under konferansen og snakke om likestilling og teknologi.

– Etter min erfaring driver mangfold innovasjon, og kombinert med moderne teknologi, har det blitt de viktigste mulighetene for et vellykket selskap. Mangfold gir flere perspektiver og innovasjon innen teknologi som kreves for å holde seg relevant, sier Marjamaa.

TECH-SCENEN: Administrerende direktør Randi Marjamaa i Nordea Liv skal snakke om hvorfor hun mener at mangfold driver innovasjon. Foto: Nordea

TECH-SCENEN: Administrerende direktør Randi Marjamaa i Nordea Liv skal snakke om hvorfor hun mener at mangfold driver innovasjon. Foto: Nordea

Vil du delta på konferansen? Les mer om programmet og finn billetter her

Del denne artikkelen

Relaterte artikler