BÆREKRAFTIG AKSJEFOND: At aksjefondet Nordea Klima & Miljø steg med 37 prosent i 2019 var et av fjorårets høydepunkt for Petter Hermansen, leder av Nordea Funds i Norge. Foto: Nordea
TÆPPE: Nå som de siste brukerstedene har åpnet for kontaktløs betaling betyr det at du nå skal kunne betale kontaktløst i alle butikker i Norge. Foto: Nordea
Nå kan du tæppe overalt i Norge
GRUNN TIL Å SMILE: Administrerende direktør Randi Marjamaa i Nordea Liv synes det er gledelig at å bli valgt ut i en prosess der alle pensjonsleverandørene var med. Foto: Nordea
Innovasjon Norge valgte Nordea Liv
BÆREKRAFTIG AKSJEFOND: At aksjefondet Nordea Klima & Miljø steg med 37 prosent i 2019 var et av fjorårets høydepunkt for Petter Hermansen, leder av Nordea Funds i Norge. Foto: Nordea

Dette var de beste aksjefondene til Nordea i 2019

To aksjefond med ekstra fokus på bærekraft er inne på topp fem-listen over fjorårets beste Nordea-fond.

– Vi ser en helt annen interesse for å investere i selskaper som direkte eller indirekte er involvert i prosjekter som fører til en mer effektiv utnyttelse av verdensressursene, enn for bare noen år siden, sier leder Petter Hermansen i Nordea Funds, Norge.

Går ikke utover avkastningen

Aksjefondet Nordea Klima & Miljø steg med 36,98 prosent i fjor, og hadde med det nest høyest avkastning av alle Nordea-fond. Et annet aksjefond med fokus på bærekraft, Nordea North American Stars Equity Fund, kapret femteplassen. Fondet oppnådde en avkastning på 34,73 prosent i 2019.

– Dette viser igjen at det er fullt mulig å spare ansvarlig og samtidig oppnå god avkastning. Nordea har et eget team som analyserer selskapenes evne til å tilpasse seg globale bærekraftskriterier, og som har fokus på nye og bærekraftige løsninger, sier Hermansen.

Fikk du med deg denne?: Slik kildesorterer du pengene dine

Godt fondsår

Selv om 2019 var et år preget av politisk uro, handelskonflikter, Brexit og en generell bekymring for lav global vekst, utviklet aksjemarkedet seg positivt.

– De aller fleste av Nordeas fond ga en positiv avkastning, og spesielt mange av aksjefondene utviklet seg svært godt. De fleste internasjonale aksjefondene steg mellom 30 og 40 prosent i løpet av året, sier Hermansen, og legger til:

– Det har selvfølgelig vært vanskeligere for rentefondene med lave rentenivåer over store deler av verden. Likevel har flere av rentefondene også gitt god avkastning, sier Hermansen.

I fondslisten på nordea.no finner du oversikt over alle fond Nordea tilbyr

Topp 5 Nordea-aksjefond i 2019 (indeksavkastning i parantes)

1. Nordea Russia +38,52% (44,53%)
2. Nordea Klima & Miljø +36,98% (har ikke benchmark)
3. Nordea Nordic Small Cap Fund +35,60% (34,05%)
4. Nordea Global Opportunity Equity Fund +35,14% (30,26%)
5. Nordea North American Stars Equity Fund +34,73% (32,21%)

* Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler