FULLT HUS: Over 100 kvinner var til stede da Female Invest ga deltakerne en innføring i hvordan de kan komme i gang med aksjesparingen. Foto: Nordea
BEKYMRET: Forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea synes det er bekymringsfullt med undersøkelser som viser at kvinner har lavere finansiell kunnskap enn menn, og mindre interesse for sparing. Foto: Nordea
Slik havner mange i kvinnefella
ØKONOMISNAKK: Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea (t.v) og Sigrid Bonde Tusvik, komiker, snakket om hvor viktig det er for kvinner å ta grep om egen økonomi for ikke å gå på en smell.
– Det er som å gå til gynekologen, du vet du burde men bare utsetter
FULLT HUS: Over 100 kvinner var til stede da Female Invest ga deltakerne en innføring i hvordan de kan komme i gang med aksjesparingen. Foto: Nordea

Skal gjøre aksjer interessant for kvinner

Nordea og Female Invest inviterte til foredrag for å inspirere kvinner til å investere.

– Da jeg startet å investere som 19-åring, var det ganske ensomt som kvinne. Jeg hadde ingen venner eller familie som investerte. Og hver gang jeg deltok på investeringsseminarer, var det nesten bare menn som var der, sier Anne-Sophie Hartvigsen.

Etter tre år som ensom, kvinnelig investor, møtte hun aksjemegleren Emma Bitz, som satt med de samme opplevelsene som Anne-Sophie. Sammen ville de gjøre noe med det, og løsningen ble Female Invest. Det er nå Danmarks største investeringsnettverk for kvinner.

– En av grunnene til at så få kvinner investerer er blant annet mangelen på rollemodeller. En annen ting er at finansindustrien er bygget av menn, og derfor er det også implisitt bygget for menn, sier Hartvigsen.

Kvinner kan selv tette gapet

Female Invest jobber for å skape finansiell likhet. Det gjør de ved å opplyse kvinner om hvilke økonomiske muligheter som finnes, og lærer bort hvordan man kommer i gang med å investere. Under arrangementet på Nordea-huset skulle deltakerne få svar på tre spørsmål: Hvorfor det er viktig å investere, hva kan du investere i og hvordan kommer du i gang?

– Det er mange grunner til at kvinner kan havne bakpå finansielt, og ofte er det av grunner de ikke kan påvirke selv. Men vi mener at det store investeringsgapet mellom kjønnene er noe som kvinner faktisk kan være med tette selv, sier Hartvigsen.

BARE GJØR DET: Emma Bitz (t.v.) og Anne-Sophie Hartvigsen i Female Invest er opptatt av at kvinner selv kan være med å tette investeringsgapet. Foto: Nordea

– Bare gjør det

Mer enn 15.000 kvinner har allerede deltatt på arrangementer i regi av Female Invest, og det tok ikke mange dagene før arrangementet på Nordea-huset ble fullbooket med sine 100 deltakere. Hartvigsen mener at suksessen til Female Invest viser at det er en stor interesse blant kvinner når rammeverket er på plass, og det er kommunisert riktig.

– Da vi startet Female Invest, vokste vi raskt uten å bruke en krone på markedsføring. Kvinner spredde ordet til hverandre og gjennom sosiale medier. Dette viser at det har vært et stort umettet behov for denne typen arrangementer.

Det viktigste tipset hennes for deg som ønsker å starte aksjesparingen er enkelt – bare gjør det.

– Ikke tenk på bekymringer som at du ikke har nok tid, kunnskap eller penger. Sett opp to avtaler i kalenderen. Den første avtalen er den dagen du skal sette opp en aksjehandelskonto. Den andre avtalen er den dagen du skal gjøre din første investering, sier hun.

Fikk du med deg denne?: Nordea lanserer likestillingsfond

Del denne artikkelen

Relaterte artikler