VIKTIG ANSVAR: Bærekraftanalytiker Thina Saltvedt i Nordea forteller at finansnæringen har en viktig rolle i å hjelpe kapitalen med strømme i en mer bærekraftig retning. Foto: Nordea
TAR MARKEDSANDELER: Reitangruppen, Nortura og Schlumberger skal være trygge på at vi forvalter pensjonen deres på beste måte, sier administrerende direktør Randi Marjamaa i Nordea Liv. Foto: Nordea
Nordea Liv kaprer nye storkunder
STATSBUDSJETTET: Forbrukerøkonom Derya Incedursun gir deg oversikten over forslagene til statsbudsjettet 2020. Blant forslagene er at bunnfradraget for pendlere øker. Foto: Nordea
Dette betyr statsbudsjettet for deg
VIKTIG ANSVAR: Bærekraftanalytiker Thina Saltvedt i Nordea forteller at finansnæringen har en viktig rolle i å hjelpe kapitalen med strømme i en mer bærekraftig retning. Foto: Nordea

– Jeg er overrasket over hvor raskt dette går

Denne uken møttes næringsliv og ledere fra hele verden til årets «The Exchange». Thina Saltvedt i Nordea merker særlig at det er mer fokus på bærekraft, og at skiftet skjer fort.

– Bare i løpet av det siste året har bærekraft kommet raskt opp på agendaen hos selskaper. Jeg tror de store selskapene har jobbet mest med dette hittil, men vi ser også at små og mellomstore selskaper begynner å fatte interesse for det, sier Saltvedt, og legger til:

– Så er det selvfølgelig vår jobb å hjelpe selskapene med å flytte denne oppmerksomheten fra noe man snakker om, til noe man gjør noe med.

Kapitalen må flyttes i riktig retning

9.–10. oktober arrangerte Xynteo konferansen «The Exchange» i Oslo, hvor Nordea er en av hovedsponsorene. Over 600 deltakere fra næringslivet, politikken, akademia og kulturlivet var samlet for å diskutere hvordan vi kan skape økonomisk vekst som er i harmoni med det naturen kan tåle.

– Finansnæringen har en viktig rolle, fordi stort sett alle prosjekter må ha tilgang på kapital. Vi kan bidra til å flytte kapitalen i en retning som støtter vekst i sektorene vi trenger, sier Saltvedt.

En viktig samleplass

Hvordan finansbransjen kan bidra til en mer bærekraftig vekst var også fokuset for Nordea sin workshop under konferansen. Med deltakere fra innovative vekstmiljøer over hele verden, fikk Nordea forslag og ideer fra andre områder enn banken gjør til daglig.

– Xynteo Exchange er i ferd med å bli en viktig samleplass for å diskutere bærekraft på tvers av disipliner. Mange store norske og internasjonale selskaper er her, som virkelig kan være med å forandre verden til å bli mer bærekraftig, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge.

Storset mener at Nordea har et stort ansvar for å bidra til en bærekraftig finansnæring.

– Nordea var blant annet med på å skrive prinsippene for ansvarlig bankvirksomhet, som nå gjelder for hele verden. Vi som en stor, nordisk bank har en mulighet til å påvirke på europeisk nivå, men også hvilken retning vi beveger oss som finansnæring globalt, sier Storset.

Fikk du med deg denne?: Nordea rangert som et av verdens mest bærekraftige selskaper

Del denne artikkelen

Relaterte artikler