Fant ut hva kundene egentlig forventer av Nordea Liv
Forbrukerøkonom Derya Incedursun forklarer hva avdragsfrihet og rentenedsettelse betyr for deg. Foto:Nordea
Alt du må vite om fastrente
Styreleder i Nordea Kunstsamling Sigurd Carlsen (t.v.) og daglig leder Svein Olav Øversveen vil dele sin kunnskap og engasjement under Oslo Kulturnatt 13.september. Her foran kunstverket «Akyver med bord og lampe i oker» av Sverre Wyller.

Kom og se Nordeas unike kunstsamling

Samlingen i Nordea-huset på Majorstua er en av Norges største bedriftssamlinger. 13. september åpnes dørene under Oslo Kulturnatt.

Dørene er åpne fra klokken 16.00 til 19.00 med omvisninger hver halvtime fra kl. 16.30. Du vil få se både foto, maleri, papirarbeider og skulptur.

Tidligere utstilt på Henie Onstad

Nordeas kunstsamling har tidligere vært utstilt på Henie Onstad kunstsenter. Nå kan du se den helt gratis 13.september.

UNIK: Nordeas kunstsamling har tidligere vært utstilt på Henie Onstad kunstsenter. Nå kan du se den helt gratis 13. september. Foto: Nordea

Mange som besøker Nordea blir overrasket over hvor mye forskjellig samtidskunst de finner her. Samlingen har tidligere vært utstilt på Henie Onstads kunstsenter, og nå har du altså muligheten til å se den helt gratis.

– Samlingen inneholder over 400 unike kunstverk, med både norske og internasjonale kunstnere. Samlingen består av 1/3 internasjonale kunstnere, og dette gjør at vi kan sette våre norske kunstnere og kunstverk i et internasjonalt perspektiv, sier styreleder Sigurd Carlsen.

Nordea kunstsamling har siden oppstarten i 1999 hatt en tydelig samlestrategi som skiller seg fra andre bedriftssamlinger i Norge.

– Vi har hatt som mål å bygge en samling med et tydelig særpreg. Dette gjør vi ved å inkludere et begrenset antall kunstnere, og dermed kjøpe flere verk av hver kunstner fremfor å samle «litt av alt». I tillegg har vi lagt vekt på å samle kunst som danner naturlige grupper – eller Clusters – ved at de hører sammen gjennom kunstfaglig retning,  uttrykk, teknikk eller på annen måte.

Faldbakkens jerrykanner

Et av verkene vi har er «untitled» (Jerry Cans #1) av den unge, norske kunstneren Matias Faldbakken og består av 8 jerrykanner fylt med sement.

– Dette verket er kontroversielt og leder ofte til heftige diskusjoner, spørsmål og reaksjoner, sier en engasjert Svein Olav Øversveen, som er daglig leder for kunstsamlingen.

Et annet av verkene de har lyst til å trekke frem er «Twentysix Gasoline Stations» av den norske kunstneren Jan Freuchen.

– Kunstverket kan tolkes på mange måter, en av dem som en kommentar på klimakrisen. Dette er også aktuelt ettersom Oslo er Europas miljøhovedstad i 2019. Kunstverket er også interessant ettersom det er en «remake» av Ed Ruschas konseptuelle kunstverk med samme tittel, sier Øversveen.

Kunst, kunnskap og smoothie

Styreleder i kunstsamlingen Sigurd Carlsen (t.h.) og daglig leder Svein Olav Øversveen gleder seg til Oslo Kulturnatt.

Alt dette og mer til kan du høre og lære mer om hvis du besøker Nordea-huset under Oslo Kulturnatt.

– Vi gleder oss veldig til å formidle samlingen vår for deltagere på Oslo Kulturnatt, sier styreleder Carlsen.

De som kommer vil få servert smoothie og litt snacks. Svein Olav Øversveen og  Sigurd Carlsen vil vise rundt i det flotte Nordeabygget i Essendropsgate 7.

Det vil også bli mulig å se Nordea Museums unike myntsamling, som er regnet for å være en av de flotteste samlingene i privat eie. Les mer om den her.

Her kan du melde din interesse og få oppdateringer om Oslo Kulturnatt.

 

Del denne artikkelen

Relaterte artikler