LÆRERIKT: Chief Scalability Officer Ioana Arghir, og daglig leder Sigrun Syverud i Fjong deltok på bootcamp om finansieringsstrategi i regi av Nordea og T:Lab. Foto: Nordea
STATSBUDSJETTET: Forbrukerøkonom Derya Incedursun gir deg oversikten over forslagene til statsbudsjettet 2020. Blant forslagene er at bunnfradraget for pendlere øker. Foto: Nordea
Dette betyr statsbudsjettet for deg
Forbrukerøkonom Derya Incedursun gir deg en oversikt over hva du bør vite om sparing til barna. Foto: Nordea
Dette bør du vite om sparing til barna
LÆRERIKT: Chief Scalability Officer Ioana Arghir, og daglig leder Sigrun Syverud i Fjong deltok på bootcamp om finansieringsstrategi i regi av Nordea og T:Lab. Foto: Nordea

– Vi skal hente større penger for å skalere internasjonalt

Klesutleieren Fjong deltok på bootcamp for å lære mer om kapitalinnhenting.

– Jeg har sjeldent vært på et kurs som har vært så tettpakket med god informasjon. Det var kjempelærerikt, og vi fikk klare, velbegrunnede anbefalinger som var skreddersydd for oss, sier daglig leder Sigrun Syverud i Fjong.

Fjong var én av fem oppstartsbedrifter som var samlet til tolv intense timer, da Nordea og T:lab arrangerte bootcamp om finansieringsstrategi.

Må komme seg til USA

Fjong bygger en digital plattform for å leie og leie ut klær. Selskapet har opplevd eventyrlig vekst, og Syverud ble av Innovasjon Norge kåret til årets kvinnelige gründer tidligere i år.

– Nå er vi i en ny fase, hvor vi snart skal hente større penger for å skalere internasjonalt. Da var det godt å få råd fra erfarne folk som var der som mentorer og rådgivere, og som tok seg tid til å forstå vår situasjon, sier Syverud og fortsetter:

– Selv om vi allerede har vært i «gamet» et par år, lærte vi masse konkret vi kan ta med oss videre.

Hun nevner også at hun fikk ærlige tilbakemeldinger om utviklingsmulighetene som finnes for Fjong i Norge.

– Vi er en i bransje som det ikke er mye erfaring med i Norge. På bootcampen var det bred enighet om at vi må komme oss til USA så fort som mulig, hvor det finnes tilgang på en annen ekspertise, sier hun.

Hva kan Nordea gjøre for å være relevante for startup-miljøet?

– Det kule med Nordea er at de har et internasjonalt nettverk i kraft av å være en nordisk bank. Å kunne hjelpe gründere videre til andre land er verdifullt. En nordisk bootcamp hvor man samler gründere, rådgivere og investorer på tvers av landegrensene er noe jeg ville meldt meg på, sier Syverud.

Vil hjelpe gründere ut

Håvard Lindtvedt er leder for Nordea Startup & Growth, og de hjelper oppstartsbedrifter med kapitalreisen, utfordrer forretningsmodellen deres, og kobler dem med potensielle investorer og Nordeas store bedriftskunder.

– Vi skal levere rådgivning og løsninger utover det banker tradisjonelt har gjort, ved å gå inn i en tidligere fase. For eksempel gir vi rådgivning knyttet til det å etablere et selskap og de utfordringene de vil møte i de ulike fasene av bedriftens livsløp, sier han.

Fikk du med deg denne?: Slik gikk det da Nordea og T:Lab arrangerte kurs i Trondheim

FINANSIERINGSKILDER: Rådgiver Carsten Werner (stående t.v.) i Nordea Startup & Growth og forretningsutvikler Stig Ørnvall i T:Lab går gjennom de ulike finansieringskildene for deltakerne. Foto: Nordea

FINANSIERINGSKILDER: Rådgiver Carsten Werner (stående t.v.) i Nordea Startup & Growth og forretningsutvikler Stig Ørnvall i T:Lab går gjennom de ulike finansieringskildene for deltakerne. Foto: Nordea

Lindtvedt peker på bootcampen som et godt eksempel på hvordan teamet hans jobber.

– Ambisjoner om rask vekst krever en god finansieringsstrategi, og derfor arrangerer vi en bootcamp med fokus på nettopp dette.

Samtidig synes han innspillet til Syverud om en nordisk versjon av bootcamp er godt, og utelukker ikke at det kan bli en virkelighet.

– Det er viktig for oss å kunne hjelpe gründere ut i verden, og bruke av nettverket vi har. I denne sammenheng er en nordisk bootcamp et naturlig neste steg, sier Lindtvedt.

Under bootcampen stilte samarbeidspartnere 2M2D, Skagerak Maturo, Innovasjon Norge, Remis, Escalon og VIC.AI som faglige bidragsytere. I tillegg fikk gründerne en innføring fra Nordea og T:Lab rundt de ulike finansieringskildene som finnes. De andre oppstartsbedriftene som deltok på bootcampen var Cardea Sensors, Submerged, BlueTree og Emerald Geo.

Nordea og T:Lab sikter seg nå inn på å arrangere ny bootcamp i Bergen etter nyttår.

På nordea.no finner du mer informasjon om Startup & Growth, og hva de kan hjelpe deg med

Del denne artikkelen

Relaterte artikler