Stadig flere legger reisen på skinner. Foto: Nordea
Forbrukerøkonom Derya Incedursun har samlet sine tips for sommerferien. Foto: Nordea
Fem tips som rigger deg til ferien
Forbrukerøkonom Derya Incedursun deler sine erfaringer med Nordea Wallet. Foto: Nordea
Nordea Wallet - en digital lommebok
Stadig flere legger reisen på skinner. Foto: Nordea

Så mye kan du spare på å velge interrail

Stadig flere legger ferien på skinner.

Er du glad i å reise og vil oppleve flere reisemål i løpet av ferien, kan en interrail-reise være noe for deg.

Interrailbillett er en togbillett som gir deg muligheten til å reise nesten hvor du vil i Europa med tog og kan gjøre togturen til en del av ferieopplevelsen.

Gir ubegrenset med reisedager i en periode

Når du reiser på interrail kan du velge om du vil betale for et begrenset antall reisedager, eller et ubegrenset antall reisedager innenfor en gitt periode. I denne tidsperioden kan du reise fra land til land med tog, og billetten kan kjøpes på en betjent togstasjon eller på nett. En interrailbillett kan sammenlignes med et månedskort her hjemme.

Du kan videre planlegge reiseruten med appen Rail Planner og finne detaljert informasjon om togene du kan ta. Appen fungere også uten å være tilkoblet internett.

Tall fra Vy viser at salg av interrailbilletter til norske kunder økte med 7,5 prosent i 2017. Videre viser tallene at over 6500 nordmenn reiste på interrail og at tallet har økt blant eldre og barnefamilier.

Sett opp et budsjett

Ferien kan fort bli litt dyrere enn du hadde tenkt på forhånd, så her kan det være smart å sette opp et budsjett for reisen.

Interrail er både billigere og mer miljøvennlig enn fly. Prisen avhenger av hvor lenge du er borte og alderen din. Barn opp til 12 år reiser som oftest gratis sammen med en voksen.

La oss se på et konkret eksempel:

1. juli 2019 reiser en familie på fire – to voksne og to barn på 8 og 10 år –først til Berlin, så til Paris, deretter til Barcelona.

Interrail-billetter på europarundt.no med syv reisedager i løpet av en måned koster 6.890 kroner.

Flybilletter på momondo.no tur/retur fra Gardermoen koster 15.925 kroner.

Prisen jeg fant finnes nødvendigvis ikke om 3 dager da prisene er i konstant endring.

Hva gjelder overnatting trenger ikke dette koste stort. Det kan være mange kroner å spare på å leie et rom eller en leilighet via Airbnb enn å overnatte på hotell.

Ta forholdsregler

Pass på tingene dine. Tyveri kan oppstå så her bør du ta dine forholdsregler som å ha pass, penger og bankkort på kroppen.

Forsikring er nødvendig å ha på plass hvis du skal ut på reise. Har du ikke en reiseforsikring kan dette koste deg dyrt i tilfelle uhell skulle inntreffe under ferien. Tegn en god reiseforsikring, eller sjekk at den du har er dekkende for din reise.

Har du tenkt på disse tingene ?: Slik rigger du deg for ferien

Del denne artikkelen

Relaterte artikler