SHOWMAN: Paal Christian har jobbet i Nordea Finans siden 2007. På fritiden er han artist og vier mye tid til Oslo fagottkor. Foto: Privat
Forbrukerøkonom Derya Incedursun deler sine erfaringer med Nordea Wallet. Foto: Nordea
Nordea Wallet - en digital lommebok
FELLES STANDARD: Poseidon Principles støtter IMOs (International Maritime Organization) mål om å redusere klimagassutslippene i shippingbransjen med 50 prosent innen 2050.
Vil gjøre shippingbransjen grønnere
SHOWMAN: Paal Christian har jobbet i Nordea Finans siden 2007. På fritiden er han artist og vier mye tid til Oslo fagottkor. Foto: Privat

– Ofte kan jeg føle meg som Clark Kent

Paal Christian føler iblant at han lever et dobbeltliv. Lørdag går han og Nordea i Pride-paraden for alle som ikke kan, eller vil, gå selv. 

– Jeg er veldig glad for å jobbe et sted som tar mangfold og inkludering på alvor, og hvor jeg kan være fullt og helt meg selv på jobb uten frykt for at det skal gi negative konsekvenser, sier Paal Christian Mossin Gjøen.

Pride-uken i Oslo er i gang for fullt, og Nordea er hovedpartner til feiringen. Banken skal ha en rekke interne og eksterne aktiviteter for å markere dette i løpet av uken. Lørdag avrundes det hele med at Paal Christian og en stor gjeng med Nordea-kolleger stiller i Pride-paraden.

– Det at så mange kolleger stiller opp for denne viktige saken gjør meg både stolt og rørt, sier han.

Paal Christian har jobbet i Nordea siden 2007, og i dag er han Risk Manager i Nordea Finans. På fritiden er han artist og vier mye tid til Oslo fagottkor, som beskriver seg selv som Norges lekreste homsekor.

– Det er jo store kontraster i det jeg gjør på jobb og det jeg gjør på fritiden, men jeg elsker begge deler. Ofte kan jeg føle meg som Clark Kent. Under de straighte jobbklærne finner du en rosa, glitrende supermanndrakt, sier han med et smil.

Inspirasjon fra Sydney

Paal Christian er også mannen som tok gAyTM til Nordea og Norge. Under en jubileumstur med koret til Mardi Gras (red. tilsvarer Pride i Europa) i Sydney i 2014, oppdaget han fargerike og glitrende minibanker rundt i hele byen. Han postet gAyTM-ene på Facebook-veggen til Nordea.

– Som den blå og konservative banken Nordea var, hadde jeg hadde aldri trodd at vi allerede samme år skulle foliere minibankene våre i regnbuens farger under Pride i Oslo. «Wow», tenkte jeg da det faktisk skjedde, sier han og fortsetter:

– Det var utrolig tøft og kult at banken satset og faktisk gjorde det.

Saken fortsetter etter bildet.

GAYTM: Det var Paal Christian som inspirerte Nordea til å ta gAyTM til Norge, etter at den australske storbanken ANZ hadde gjort det først. Foto: Privat

GAYTM: Det var Paal Christian som inspirerte Nordea til å ta gAyTM til Norge, etter at den australske storbanken ANZ hadde gjort det først. Foto: Privat

Han mener dette viser både medarbeidere, potensielle medarbeidere og kunder at hos Nordea kan du være den du er.

– Alle arbeidsplasser er et tverrsnitt av befolkningen, og alle steder finner man folk som ikke opplever seg som inkludert. Noe av det viktigste med Pride er nettopp å stå opp for de som ikke kan eller vil være åpne selv. Med en plass i paraden, forsterker vi det viktige budskapet om at hos Nordea får du like muligheter uansett hvilken legning, kjønn eller etnisitet du har.

Ikke i mål ennå

Selv har han sjeldent hatt negative opplevelser knyttet til legningen sin, men han har mange ganger blitt spurt om Pride virkelig er nødvendig i Norge i dag. Og til det svarer han et tydelig JA.

– Vi ser jo stadig tilfeller av hatkriminalitet, selv etter mer enn 50 år med homokamp. Senest i begynnelsen av juni ble jo et hjem i Sandnes ramponert på grunn av legningen til paret som bodde der, sier Paal Christian.

Her finner du komplett program for Oslo Pride.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler