Forbrukerøkonom Derya Incedursun deler sine erfaringer med Nordea Wallet. Foto: Nordea
Stadig flere legger reisen på skinner. Foto: Nordea
Så mye kan du spare på å velge interrail
SHOWMAN: Paal Christian har jobbet i Nordea Finans siden 2007. På fritiden er han artist og vier mye tid til Oslo fagottkor. Foto: Privat
– Ofte kan jeg føle meg som Clark Kent
Forbrukerøkonom Derya Incedursun deler sine erfaringer med Nordea Wallet. Foto: Nordea

Nordea Wallet – en digital lommebok

Som forbrukerøkonom er jeg opptatt av å holde styr på privatøkonomien og har vært en aktiv bruker av mobilbanken.

For meg er det viktig å ha kontroll over min økonomi og vite hvor pengene blir av. Jeg ga appen Nordea Wallet et forsøk som nå er blitt en del av min hverdag. Den er enkel og fin å bruke, jeg får raskt oversikt over all kortbruk, samt tilgang til saldoinformasjon.

Her er mine erfaringer med Nordea Wallet.

Bedre oversikt over forbruket

Jeg kan til enhver tid se hvor mye jeg har brukt og hvor mange kjøp jeg har hatt i en gitt periode, for eksempel i løpet av en dag, en uke eller en måned. Med en slik oversikt har det vært enklere for meg å unngå «lommetyvene» slik som småkjøp og uvaner i hverdagen.

Alle utgiftene blir kategorisert slik at jeg kan se hvor mye jeg har brukt på mat, bil og transport, kjøp og tjenester, underholdning og restaurantbesøk og ferie og reiser. Dette har gjort meg mer oppmerksom på hva jeg bør prioritere penger på.

Nordea Wallet varsler meg hver gang jeg har betalt med mobiltelefonen eller fysisk kortet. Umiddelbart etter kjøpet dukker det opp et varsel på låst telefonskjerm. Som eksempel kan jeg vise til en transaksjon jeg hadde denne uken. Jeg kjøpte flytogbillett fra Nasjonaltheateret til Gardermoen. Rett etter kjøpet dukker det opp et varsel på telefonen min hvor det står følgende:

«Nasjonaltheateret – 196,00 kr. Du har brukt 393,00 kr. på bil og transport denne måneden». På dette tidspunktet var jeg uvitende om hva jeg hadde brukt de øvrige 197 kr på og gikk inn i Nordea Wallet for å få en oversikt.

Videre har Nordea Wallet en graf som viser hvor mye jeg har brukt denne måneden sammenlignet med forrige måned eller sammenlignet med samme måned forrige år. Den viser også kortbruk inneværende år sammenlignet med forrige år. Dette gir meg en grundig oversikt over hva jeg bruker penger på.

Alle betalingskort jeg har er automatisk med i oversikten. For noen uker siden bestilt jeg et nytt bankkort. Før jeg hadde mottatt kortet i posten var det nye kortet automatisk med i oversikten i Nordea Walleten. Dette sparte meg for tid og unødvendig ekstraarbeid for å aktivere kortet digitalt. Siden jeg også bruker Apple Pay kunne jeg betale med kortet umiddelbart, til tross for at jeg ikke hadde mottatt kortet fysisk.

Dersom listen over korttransaksjonene er lang, kan du enkelt søke etter et spesifikt kjøp ved hjelp av butikknavn eller adresse.

Slik kommer du i gang med Nordea Wallet 

Del denne artikkelen

Relaterte artikler