BÆREKRAFTIG DAG: – Vi ser at den oppvoksende generasjonen er opptatt av hvordan de kan engasjere seg, og vi ønsker å kunne bidra til et inkluderende og bærekraftig samfunn, sier banksjef Iselin Giskeødegård i Nordea Ålesund.
Nå kan du som selvstendig næringsdrivende spare mer til pensjon.
Nordea kåret til beste kapitalforvalter i Norge
ARVEFORSKUDD: Forbrukerøkonom Derya Incedursun gir deg sine råd om hva du må være kjent med rundt arv, og hva du må passe deg for. Foto: Nordea
Dette må du vite om forskudd på arv
BÆREKRAFTIG DAG: – Vi ser at den oppvoksende generasjonen er opptatt av hvordan de kan engasjere seg, og vi ønsker å kunne bidra til et inkluderende og bærekraftig samfunn, sier banksjef Iselin Giskeødegård i Nordea Ålesund.

Nordea og Ålesund kommune inviterer alle 9. klassinger til bærekraftig dag

– Vi ser at den oppvoksende generasjonen er opptatt av hvordan de kan engasjere seg.

11. juni braker det løs i Parken Kulturhus i Ålesund. Alle 9. klassinger i Ålesund kommune er invitert til en bærekraftig dag hvor også forbrukerøkonomi og integrering står på dagsorden. På scenen står Nordeas bærekraftekspert Thina Saltvedt og forbrukerøkonom Derya Incedursun. I tillegg kommer programleder Leo Ajkic. Han vil fortelle sin egen historie om hvordan han opplevde å komme til Norge som ung, og hvor viktig det er å skape et inkluderende samfunn for å sikre fremtiden.

Ungdom opptatt av bærekraft

– Vi ser at den oppvoksende generasjonen er opptatt av hvordan de kan engasjere seg, og vi ønsker å kunne bidra til et inkluderende og bærekraftig samfunn. Som bank er vi opptatt av å gi både privatpersoner og bedriftskunder råd om hva som er bærekraftig over tid, sier banksjef Iselin Giskeødegård i Nordea Ålesund.

Flere steder i landet underviser Nordea ungdomsskoleelever i privatøkonomi. I tillegg har Nordea også blitt hovedpartner for Pride i alle nordiske land. Banken er også blitt kåret til en av de 100 mest bærekraftige selskapene i verden av Corporate Knights. Arrangementet Bærekraftig dag 11. juni er et resultat av ønsket om å skape engasjement rundt disse temaene lokalt, fordi de er så viktige for Nordea.

Under Bærekraftig dag vil forbrukerøkonom Derya Incedursun vil snakke om hvordan man kan unngå å få et bruk- og kast-samfunn.

GJENBRUK: Under Bærekraftig dag vil forbrukerøkonom Derya Incedursun snakke om hvordan man kan unngå å få et bruk- og kast-samfunn. Foto: Nordea

Fikk du med deg denne?: Bærekraft er avgjørende for fremtidens medarbeidere

Stor interesse fra skolene

– Vi kontaktet koordinator for ungdomsskolene i Ålesund kommune for å spørre om et slikt opplegg kunne være av interesse for dem. Vi fikk et soleklart ja med en gang. Vi skulle gjerne invitert alle trinnene, men siden det kun er plass til 500 i Parken Kulturhus har vi invitert alle 9. klassene i hele kommunen, sier Giskeødegård.

Skolene har i forkant av foredraget jobbet med oppgaver knyttet til bærekraft og inkludering. Under selve arrangementet 11. juni vil det kåres en vinner av bidragene.

– Vi har så tro på dette viktige budskapet at vi har valgt å gjøre samme foredraget for mange av våre kunder senere på kvelden, sier Giskeødegård.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler