NORDEA NORWEGIAN STARS: Robert Næss lanserer et nytt fond, kun med norske selskaper og ingen selskaper tilknyttet oljeindustrien. Foto: Nordea
COMPAX PÅ BOOTCAMP: Gründerne bak Compax, Jonas Fossnes Blekastad (f.v.), Christian Wilhelmsen, Anders Engebakken og Terje Bogevik, deltok på Nordea Bootcamp for å lære mer om finansieringsstrategi. Foto: Compax
Jakter kapital for å gjøre avfallshåndtering enklere
Bærekraft er avgjørende for fremtidens medarbeidere
NORDEA NORWEGIAN STARS: Robert Næss lanserer et nytt fond, kun med norske selskaper og ingen selskaper tilknyttet oljeindustrien. Foto: Nordea

Nordea-fond kåret til beste globale aksjefond

Hadde du satt inn 100 000 kroner i 2014, ville du sittet igjen med 197 000 kroner nå.

Det er Dine Penger som har kåret Nordea Stabile Aksjer Global Etisk til det beste globalt forvaltede fondet (bak betalingsmur).

– Det som er viktig for oss er å levere god avkastning til kundene våre over tid. Denne kåringen fokuserer på avkastningen over en femårsperiode, noe som også gir et mer riktig bilde av fondets prestasjon, sier forvalter Robert Næss.

Slår markedet med to prosent

I gjennomsnitt for de siste fem årene har fondet hatt en årlig meravkastning på rett over to prosent. Det vil si avkastningen kundene sitter igjen med årlig utover det som er normalt i et marked.

– At vi har levert så høy avkastning med mer defensive aksjer over en sånn periode, er noe vi er stolte over, sier Næss.

Fikk du med denne?: 10 tips når du skal spare i fond

Grafen viser fondets avkastning i perioden fra 2014 til 2019. Hadde du satt inn 100 000 kroner i 2014, ville du sittet igjen med 197 000 kroner nå.

SISTE FEM ÅR: Grafen viser fondets avkastning i perioden fra 2014 til 2019. Hadde du satt inn 100 000 kroner i 2014, ville du sittet igjen med 197 000 kroner nå.

Fast inventar i toppen

Fondet vant kåringen til Dine Penger også i 2017, mens det ble tredjeplass i fjor. Fondet gjør det altså stabilt godt over flere år. Som navnet tilsier satser fondet mye på stabile og defensive aksjer med lavere svingninger enn andre.

– Hvis en aksje er for populær, blir den ofte for dyr. Vi skal finne veldrevne selskaper som er moderat til lavt priset. Vi tenker ikke når vi skal få avkastning, men vi tenker at hvis vi kjøper en god aksje, så vil den gi god avkastning på sikt, sier Næss.

I fondslisten finner du oversikt over alle Nordeas fond

* Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler