COMPAX PÅ BOOTCAMP: Gründerne bak Compax, Jonas Fossnes Blekastad (f.v.), Christian Wilhelmsen, Anders Engebakken og Terje Bogevik, deltok på Nordea Bootcamp for å lære mer om finansieringsstrategi. Foto: Compax
MANGFOLD ER EN RESSURS: Nordea er stolt partner til Pride i de nordiske landene og Polen. Foto: Nordea
Nordea er stolt partner til Pride
NORDEA NORWEGIAN STARS: Robert Næss lanserer et nytt fond, kun med norske selskaper og ingen selskaper tilknyttet oljeindustrien. Foto: Nordea
Nordea-fond kåret til beste globale aksjefond
COMPAX PÅ BOOTCAMP: Gründerne bak Compax, Jonas Fossnes Blekastad (f.v.), Christian Wilhelmsen, Anders Engebakken og Terje Bogevik, deltok på Nordea Bootcamp for å lære mer om finansieringsstrategi. Foto: Compax

Jakter kapital for å gjøre avfallshåndtering enklere

– Uten en troverdig plan kommer vi oss ikke videre, sier Jonas Fossnes Blekastad, en av gründerne bak Compax.

NORDEA BOOTCAMP: Bootcampen varte i 24 timer, og fant sted i lokalene til startup-huben DIGS. Foto: Nordea

NORDEA BOOTCAMP: Bootcampen varte i 24 timer, og fant sted i lokalene til startup-huben DIGS. Foto: Nordea

I regi av Nordea og T:lab deltok Compax, og fire andre oppstartsselskaper, på en 24-timers bootcamp om finansieringsstrategi. Bootcampen fant sted i Trondheim, og her fikk gründerne hjelp med å lage en plan for kapitalinnhenting.

– Det var verdifullt for oss å få innspill og perspektiver fra et investorperspektiv. Det er noe vi er helt avhengig av når vi skal legge en finansiell plan og kommunisere til investorer, sier Fossnes Blekastad.

Mange muligheter i markedet

Compax utvikler en veggmontert, helautomatisk avfallskomprimator, som gjør at det er plass til ti ganger så mye avfall før bøtta må tømmes. Det har nå pågående pilottester på både NTNU og St. Olavs Hospital.

– Bootcampen var nyttig for å høre om mulighetene som finnes ute i markedet. Blant annet om hva Innovasjon Norge kan tilby, og at bankene også har åpnet for å finansiere oppstartsbedrifter i større grad, sier gründeren.

Hittil har Compax fått kapital fra Forskningsrådet, Innovasjon Norge og StartupLab, og de planlegger en emisjon rundt årsskiftet. Fossnes Blekastad synes det var interessant å få et innblikk i hva investorer og bankene ser på, og hvordan de vurderer risiko.

– Alt vi gjør må underbygges og skape troverdighet. Hvis ikke vi har en troverdig plan, kommer vi oss heller ikke videre til neste fase, sier Fossnes Blekastad.

– Viktig del av vårt samfunnsansvar

Håvard Lindtvedt leder Nordea Startup & Growth, som hjelper oppstartsbedrifter med finansiering, rådgivning, samt kobler dem med potensielle investorer. Lindtvedt mener det er viktig at banken kan bidra med mer enn bare finansiering.

– Disse bedriftene kan bli store, lønnsomme bedrifter og trenger en bank som kan løse deres utfordringer gjennom hele bedriftens livsløp. Samtidig er det viktig for oss å ta samfunnsansvar og bidra til innovasjon og vekst ved å støtte entreprenørskap.

Fikk du med deg denne?: Skal tilby skreddersydde løsninger for startups

FINANSIERINGSSTRATEGI: Carsten Werner i Nordea Startup & Growth snakket om hva som inngår i en finansieringsstrategi for deltakerne. Foto: Nordea

FINANSIERINGSSTRATEGI: Carsten Werner i Nordea Startup & Growth snakket om hva som inngår i en finansieringsstrategi for deltakerne. Foto: Nordea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tillegg til T:Lab og Nordea, bidro også Innovasjon Norge, BDO, Tequity Cluster og Investinor som faglige bidragsytere under bootcampen.

– Sammen med disse kompetente samarbeidspartnerne var målet å gi oppstartbedrifter viktig innsikt i hvordan god finansieringsstrategi utvikles. I løpet av bootcampen ga vi deltakerne oversikt over finansieringskildene, innsikt i nyttige verktøy, samt tid til å arbeide med egen strategi, sier Lindtvedt.

Planen nå er å gjennomføre tilsvarende arrangement i Oslo, Bergen og Stavanger.

Les mer om hva Startup & Growth-enheten til Nordea kan hjelpe oppstartsbedrifter med

Del denne artikkelen

Relaterte artikler