Utstyr blir mer og mer spesialisert, så i stedet for å kjøpe det selv, bruke det en gang og så la det stå på lager i mange måneder, så leier de av oss, sier salgs- og markedssjef Morten Dahl i Utleiesenteret.
Forbrukerøkonom Derya Incedursun. Foto: Nordea
Derya Incedursun (32) er Nordeas nye forbrukerøkonom
8.–9. mai arrangerer Nordea og T:Lab Bootcamp i Trondheim for gründere med vekstambisjoner. FOTO: T:Lab
Skal hjelpe gründere med å vokse raskere
Utstyr blir mer og mer spesialisert, så i stedet for å kjøpe det selv, bruke det en gang og så la det stå på lager i mange måneder, så leier de av oss, sier salgs- og markedssjef Morten Dahl i Utleiesenteret. FOTO: Utleiesenteret

Nå tør bedriftene låne penger for å satse

Stadig flere bedrifter tør å satse, og det merkes godt i Nordea. Utlånsveksten er høy, og Utleiesenteret i Drammen er en av bedriftene som både ansetter og investerer i nytt utstyr.

Utleiesenteret i Drammen får det stadig travlere. På lageret har de både gravemaskiner, trucker og andre små og store anleggsmaskiner. De er nå et av Østlandets største utleieselskap, og har avdelinger fire steder på Østlandet.

GODE TIDER: Morten Dahl, salgs- og markedssjef i Utleiesenteret.

GODE TIDER: Morten Dahl, salgs- og markedssjef i Utleiesenteret. FOTO: Utleiesenteret

– Vi leier ut alt av maskiner og utstyr til bygg- og anleggleggsektoren. Her har vi hele spekteret, fra gravemaskiner på 40 tonn, til brakker, lifter og støvsugere. Vi investerer i mye nytt utstyr, og det er travelt her. Men vi liker at det er hektisk , sier Morten Dahl, salgs- og markedssjef i Utleiesenteret i Drammen.

I dag har de 85 ansatte, men er i ferd med å ansette flere.

Optimisme og investeringslyst

Utleiesenteret er ikke den eneste bedriften som er i vekst, noe som merkes godt i Nordea.

– Nordea hadde en utlånsvekst til bedrifter på 12 prosent annualisert i siste kvartal i 2018, og får stadig nye kunder, sier Jon Brenden, leder for bedriftsmarkedet i Nordea.

Denne trenden har fortsatt inn i 2019.

– Ekstra gledelig er det at grundere og gründerbedrifter har fått et behov og mulighet for å investere. Vi ser optimisme og investeringslyst i de bedriftene vi snakker med. De gir uttrykk for at det er mye som skjer om dagen, sier Brenden.

Fikk du med deg denne?: Skal tilby skreddersydde løsninger for startups

2019 blir et nytt gullår

I mars satte Norges Bank opp styringsrenten fra 0,75 til 1 prosent. Hovedårsaken er at det går bra i norsk økonomi, og bedriftenes investeringslyst er et godt bilde på dette. Brenden tror 2019 vil bli nok et gullår for Norge, mens utsiktene for 2020 og fremover er noe mer usikre.

– Det er flere faktorer som virker inn på aktiviteten, blant annet renteøkningene og usikkerheten i verden rundt oss, med både Brexit og handelskrig. Samtidig ser vi at norske bedrifter benytter anledningen til å omstille seg og styrke sin posisjon, slik at de er rustet til å takle det som kommer, sier han.

TROR PÅ GULLÅR: Leder for bedriftsmarkedet Jon Brenden i Nordea Norge ser optimisme og investeringslyst i de bedriftene de snakker med.

TROR PÅ GULLÅR: Leder for bedriftsmarkedet Jon Brenden i Nordea Norge ser optimisme og investeringslyst i de bedriftene banken snakker med. FOTO: Nordea

Morten Dahl i Utleiesenteret ser også lyst på fremtiden. Selv om renta er ventet å stige fremover, tror han markedet for utleieprodukter vil være godt i årene som kommer.

– Det er en økende trend at entreprenørene leier utstyr fremfor å eie. Utstyr blir mer og mer spesialisert, så i stedet for å kjøpe det selv, bruke det en gang og så la det stå på lager i mange måneder, så leier de av oss. Samtidig er det høy aktivitet i bransjen nå. Hovedvekten av veksten ligger i infrastrukturprosjekter som vei og jernbane. Det ser lyst ut, sier Morten Dahl.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler