Nye rentefond: – Vi vil legge til rette for at det skal bli enklere å velge bærekraftige. Nærmere sommeren planlegger vi også å lansere bærekraftige kombinasjonsfond, som en ett-produkts-løsning for alle våre kunder som ønsker det, sier Petter Hermansen, leder for Nordea Fondene.
Nesten 80 prosent av henvendelsene Nordea får inn til teamet er spørsmål om arv.
Dette problemet trenger mange hjelp til
KONTAKTLØS BETALING: Leder John Sætre for privatmarkedet i Nordea ser en markant oppsving i tæpping.
Nordea fullfører kjøpet av Gjensidige Bank
NYE RENTEFOND: – Vi vil legge til rette for at det skal bli enklere å velge bærekraftige. Nærmere sommeren planlegger vi også å lansere bærekraftige kombinasjonsfond, som en ett-produkts-løsning for alle våre kunder som ønsker det, sier Petter Hermansen, leder for Nordea Fondene.

Nordea vil gjøre det enklere å spare grønt

Lanserer seks nye rentefond med grønn profil for å tilby fullverdig bærekraftig portefølje.

Som første norske bank tilbyr Nordea en fullverdig bærekraftig portefølje til sine Private Banking-kunder.

– Vi har i lang tid hatt bærekraftige aksjefond, men det nye nå er at vi også lanserer bærekraftige rentefond. Det betyr at kundene våre kan velge å spare i en komplett bærekraftig portefølje, sier Petter Hermansen, leder for både Nordeas investeringsprodukter og Nordea Fondene.

Det er seks nye rentefond som Nordea nå har lansert. De nye porteføljene skal bli en integrert del av rådgivningen til Private Banking-kunder.

– Selv om dette nå blir tilgjengelig som en pakkeløsning for Private Banking-kunder, så kan alle gå inn selv og sette sammen sin egen portefølje av bærekraftige aksje- og rentefond. Alt etter som hvilken risiko kunden ønsker for sparingen sin, sier Hermansen.

Fikk du med deg denne?: Slik kildesorterer du pengene dine

Stor etterspørsel

Bare selskaper som er finansielt solide og som ifølge Nordeas ESG-analysemodell har en god ESG-profil, kan bli aktuelle for fondene. På Nordeas hjemmesider kan du lese mer om hvordan banken jobber med bærekraftige fond.

Hermansen forteller at lanseringen er et resultat av stor etterspørsel blant kundene.

– Vi vil legge til rette for at det skal bli enklere å velge bærekraftige. Nærmere sommeren planlegger vi også å lansere bærekraftige kombinasjonsfond, som en ett-produkts-løsning for alle våre kunder som ønsker det, sier Hermansen.

 

Bærekraftige rentefond

Disse rentefondene er nå lansert:
  • European Corporate Stars Bond Fund
  • European High Yield Stars Bond Fund
  • Emerging Stars Bond Fund
  • High Yield ESG Bond Fund
  • US Corporate ESG Bond Fund
  • European Covered Bond Opportunities (kommer)
Fondene finner du i Nordea Investor i nettbanken eller i Fondslisten på nordea.no.
Del denne artikkelen

Relaterte artikler