Det nye teamet med pensjonseksperter består av Vidar Hanssen Tronstad, Karin Ekholm Svendsen, Maria Grøttum og Kristine Berntsen Foss.
Nordea ansetter et eget team med pensjonseksperter
Som Premium Next-kunde i Nordea føler Simen Østby (25) at han får det lille ekstra.
– Jeg føler meg viktig

Nordea rangert som et av verdens mest bærekraftige selskaper

Og banken har ambisjoner om å klatre videre på listen

– Jeg er stolt over at arbeidet vårt med å integrere bærekraft i forretningsvirksomheten anerkjennes. I løpet av de to siste årene har vi hevet listen når det gjelder arbeidet vårt for bærekraft og en bærekraftig økonomi, sier konsernsjef Casper von Koskull.

For andre år på rad er Nordea på Corporate Knights sin liste over verdens 100 mest bærekraftige selskaper. Nordea gjør et solid hopp fra fjorårets 86. plass, og er nå rangert som nummer 47. Nordea er inne som én av de fem mest bærekraftige bankene i verden, og er samtidig eneste nordiske bank på topp 100-listen.

– Vi kom på 47. plass i år, men vi ønsker å komme enda høyere neste år, sier Sasja Beslik, leder for Sustainable Finance i Nordea.

Grønne bedriftslån kommer snart til Norge

Nordea var en av de første bankene i Europa, og den første i Norden, som tilbød grønne bedriftslån til kundene sine. På samme måte som grønne obligasjoner brukes grønne lån til å finansiere spesifikke investeringer som har miljømessige fordeler. De gir også kundene muligheten til å påvirke klimaendringer gjennom finansieringen sin.

Fikk du med deg denne?: Thina Saltvedt diskuterte klimapolitikk med Al Gore

– Rangeringen er sannsynligvis resultatet av en økning i det grønne produktutvalget vårt i 2018. I tillegg til det eksisterende tilbudet vårt av grønne obligasjoner, lanserte vi grønne lån til bedrifter og grønne boliglån til privatkunder, sier Beslik.

Grønne bedriftslån ble introdusert i det svenske markedet i 2018 og blir nå tilgjengelig i Norge i 2019. Dette produktet er svært etterspurt av Nordeas kunder, særlig blant store aktører innen for eksempel eiendom og fornybar energi.

På Nordeas hjemmesider kan du lese mer om hvordan Nordea jobber med bærekraft.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler