Det nye teamet med pensjonseksperter består av Vidar Hanssen Tronstad, Karin Ekholm Svendsen, Maria Grøttum og Kristine Berntsen Foss.
Tilbyr nå Straksbetalinger og Vipps under 15
Nordea rangert som et av verdens mest bærekraftige selskaper
Det nye teamet med pensjonseksperter består av Vidar Hanssen Tronstad, Karin Ekholm Svendsen, Maria Grøttum og Kristine Berntsen Foss. Foto: Øystein Løwer

Nordea ansetter et eget team med pensjonseksperter

 Tror 2019 blir det store pensjonsåret.

–  Pensjon er vanskelig for folk flest, og vi ser at svært få tar aktive valg knyttet til sin egen pensjon. Med det nye teamet står vi klare for å hjelpe kundene våre med å ta informerte og gode valg, sier Kristine Berntsen Foss, leder for det nyopprettede teamet med pensjonseksperter i Nordea.

Nordea merker en markant økning i antall henvendelser rundt pensjon. Det er en av flere grunner til at Nordea nå har ansatt et eget team med pensjonseksperter, som skal jobbe 100 prosent med rådgivning rundt pensjon.

Mange som er bekymret

I en undersøkelse, gjennomført av Norstat for Nordea, svarer 3 av 4 at de ikke vet hva slags økonomi de vil få som pensjonister.

– Det er dramatisk at så mange ikke vet hva de får i pensjon, sier Foss.

Leder Kristine Berntsen Foss for Pensjonsekspertene tror 209 blir det store pensjonsåret. Foto: Øystein Løwer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stadig flere innser at pensjonsutbetalingen vil bli kun halvparten av lønnen de får i dag, og at de trenger å ta smarte valg og legge til side mer penger.

– Vi tror 2019 blir året Ola og Kari Nordmann skjønner at pensjonsformuen er noe de selv har ansvar for. Og at pensjonisttilværelsen må planlegges, sier Foss.

Fikk du med deg denne?: Overraskende mange tror pensjonssparing er unødvendig

Egen Pensjonskonto på vei

I desember kom Regjeringen med et lovforslag om Egen Pensjonskonto for alle arbeidstakere med innskuddspensjon. Det er ventet at ordningen innføres i 2020. Lovforslaget innebærer full flytterett på pensjonskontoen for nær 1,4 millioner arbeidstakere. Det vil med andre ord bli mulig å både samle pensjonen på ett sted samt velge leverandør selv.

– Med dette forslaget legges mer ansvar for pensjon over på den enkelte. Samtidig tror vi mange også vil få en opplevelse av å ha mer kontroll over egen pensjon, ved at man kan få oversikt over hva man har oppspart på ett sted. Mange vil nok erfare at det er nødvendig å ta grep for å kunne leve livet de ønsker som pensjonister, sier hun.

Slik kan du få mest mulig i pensjon

Del denne artikkelen

Relaterte artikler