IPS privatøkonomien kryptovaluta
Dette er ekspertenes spådommer for 2019
Dette er ekspertenes spådommer for 2019
bytte
Dette er bytterettighetene dine

Derfor bør dine ansatte vite hva de får i pensjon

Mange ansatte har ikke god nok oversikt over hva de kan forvente å få i pensjon.

Pensjon oppfattes ofte som noe vanskelig, og noe man skal sette seg inn i når man blir eldre. Men utsettes det å ta stilling til fremtidig pensjon, kan de ansatte få seg en ubehagelig overraskelse. Pensjonen fra arbeidsgiver og folketrygden er ofte ikke nok til å opprettholde dagens livsstil. Dessverre vil mange oppleve at samlet pensjon blir betydelig lavere enn ønsket. Derfor er det viktig at de ansatte får en forståelse over hva de kan forvente å få i pensjon allerede i dag, slik at de kan ta de riktige grepene.

Bekymret for egen pensjon

En ny undersøkelse utført av YouGov for Nordea viser at én av tre er bekymret for hva slags økonomi de får som pensjonister. Samtidig svarer tre av fem at de ikke vet hva de vil få utbetalt som pensjonist.

– Det er dramatisk at så mange ikke vet hva de får i pensjon. Vi tror 2019 kommer å bli det året Ola og Kari Nordmann må ta innover seg at pensjonsformuen er noe de selv har ansvar for, og at dette er noe de må planlegge, sier Synne Ekrem, kommunikasjonssjef i Nordea.

– Stadig flere innser at pensjonsutbetalingen vil bli kun halvparten av lønnen de får i dag, og at de må å ta noen smarte valg, legger hun til.

Husk å holde de ansatte informert

Mange bedrifter vi snakker med har lite fokus på pensjon. Både fordi de ansatte viser lite interesse og fordi bedriften synes det kan være noe komplisert. Men visste du at bedriften har en lovpålagt plikt til å gi arbeidstakerne et godt bilde av forhold knyttet til pensjonsavtalen? Har bedriften din pensjonsordningen i Nordea, hjelper vi dere med denne informasjonsplikten, gjennom informasjon som sendes til de ansatte og informasjon som er tilgjengelig på innloggede sider. I tillegg jobber vi for å gjøre bedriften faglig tryggere når det kommer til pensjonsspørsmål fra de ansatte.

 Hvordan kan dere hjelpe de ansatte?

Det mange ikke er klar over er at de fleste selv kan velge hvilke fond og hvilken aksjeandel de ønsker for pensjonssparingen gjennom jobben. Dette kan ha stor betydning for avkastningen, og dermed størrelsen på pensjonen. Det er fornuftig av bedriften å oppfordre de ansatte til å få oversikt over hvilket fond pensjonssparingen er plassert i, og om dette er riktig for dem i forhold til alder, antall år til pensjonsalder og risikovilje for sparingen.

Motiver også dine ansatte til å få et overblikk over hva de faktisk får i pensjon. Dette ser de enkelt på nettsidene våre, hvor vi viser hva de får i pensjon fra folketrygden, fripoliser, pensjonskapitalbevis og den pensjonen de har i bedriften.

Trenger de ansatte rådgivning?

Dersom bedriften din har pensjonsavtalen i Nordea, står våre dyktige rådgivere klare til å hjelpe de ansatte. De kan hjelpe de ansatte til å få god oversikt over pensjonen sin. I tillegg til å gi skreddersydde råd om hvordan de kan spare smart. Nordea har rådgivere over hele landet og dette er helt uten kostnad. Vi kan også bidra med orienteringsmøter om pensjon hos bedriften, dersom dette er ønskelig.

Vil du snakke med oss om pensjon?

Fikk du med deg denne?: Nordea ansetter et eget team med pensjonseksperter

 

 

Del denne artikkelen

Relaterte artikler