Her er artistene til årets gratis julekonsert Desembertoner: På plakaten har vi blant annet Julie Bergan, Carola Häggkvist, Nils Bech og unge, dyktige talenter. Det hele ledes av Prinsesse Märtha Louise.
Gjesteblogg: En lærerik dag hos Nordea
miljøvennlig, svindel
Én av fire nordmenn går i denne sosiale medie-fellen

Prinsesse Märtha Louise leder årets Desembertoner

Den 14. desember er det igjen klart for Nordeas tradisjonsrike julekonsert i Oslo domkirke.

Konsertene er gratis og vi er stolte av å presentere en storslagen rekke av artister. På plakaten har vi blant annet Julie Bergan, Carola Häggkvist, Nils Bech og unge, dyktige talenter. Det hele ledes av Prinsesse Märtha Louise.

For niende gang gir Nordea to vakre og stemningsfulle julekonserter i Oslo domkirke som julegave til hele Norges befolkning. For de som ikke kommer seg til Oslo domkirke, sendes også Desembertoner på TV2, den 16. desember.

– Også i år har vi en spennende artistsammensetning og et variert musikalsk program. Samtidig ønsker vi at det skal være en påminnelse om hvor viktig det er å ta vare på hverandre og de aller minste. Derfor er Blå Kors Barnas Stasjon årets sosiale formål dette året også, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

En arena for unge talenter

Desembertoner er en del av Nordeas kulturprogram. Nordea har vært en sentral støttespiller innenfor norsk kulturliv helt siden oppstarten av kulturprogrammet i 2008. Deres tette samarbeid med Norsk Kulturskoleråd er et eksempel på hvordan næringslivet kan bidra til å løfte frem unge talenter, dette gjelder også julekonsertene. I år er det unge strykere fra Follostrykerne, Follofeler og Nordea-trompeterne 2018 som får dele scenen i Oslo domkirke med de større og etablerte stjernene.

Nordea-trompeterne 2018 består av åtte trompettalenter i alderen 13 – 19 år som deltar i et mentorprogram sammen med Tine Thing Helseth.   Gjennom samlinger i høst skal Thing Helseth dele av sin kunnskap og til Desembertoner tar hun med seg et knippe trompetister som medvirker på konserten.

– Dette har vært en spennende reise, og vi gleder oss til å se dem på scenen under årets Desembertoner, sier Snorre Storset.

Gave til småbarnsfamilier i sårbare livssituasjoner

Hvert år samles det også inn en pengegave til et sosialt formål. Blå Kors Barnas Stasjon får denne gaven andre året på rad. Barnas Stasjon i Oslo er et tilbud til småbarnsfamilier i sårbare livssituasjoner, ofte knyttet til rus, psykisk helse og fattigdomsproblematikk. Arbeidet tar utgangspunkt i barnets perspektiv, men stasjonene jobber målrettet både med barna og deres foreldre. Dette er et lavterskeltilbud og betyr at alle som har et ønske om å skape en endring for sitt barn og sin familie kan benytte seg av tilbudet som er helt gratis.

Tid og sted

To åpne gratiskonserter i Oslo domkirke: Fredag 14. desember kl. 17.00 og kl. 20.00.

Det er ingen billetter eller forhåndsreservasjoner av plasser i kirken. Det lønner seg å være tidlig ute. Dørene åpnes 45 minutter før start. Det er 1000 plasser på hver konsert, 800 av disse er sitteplasser.

Les mer om årets artister og se informasjon om tidligere konserter.

Årets artister og medvirkende:

Konferansier: Prinsesse Märtha Louise
  • Carola Häggkvist
  • Julie Bergan
  • Nils Bech
  • No. 4
  • Kåre Nordstoga
  • Tine Thing Helseth
Talenter gjennom Nordeas samarbeid med Norsk kulturskoleråd:
  • Nordea-trompeterne 2018
  • Follostrykerne og Follofeler
Atle Halstensen fra Scenekvelder er konsertens kunstneriske leder.
Del denne artikkelen

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, flere leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her

Relaterte artikler