Nordeas kunder får Google Pay
Her er artistene til årets gratis julekonsert Desembertoner: På plakaten har vi blant annet Julie Bergan, Carola Häggkvist, Nils Bech og unge, dyktige talenter. Det hele ledes av Prinsesse Märtha Louise.
Prinsesse Märtha Louise leder årets Desembertoner

Gjesteblogg: En lærerik dag hos Nordea

Hva har min brettspill-bedrift til felles med bankbransjen?

I 2017 startet jeg ungdomsbedriften Lættis gjennom skolefaget «markedsføring og ledelse». I dette faget fikk jeg knyttet en sterk relasjon til Ungt Entreprenørskap. I løpet av bare noen måneder med faget, hadde bedriften utviklet et spill som skulle vise seg å vinne flere priser under det årlige arrangementet for ungdomsbedrifter i Østfold.

Jeg var så heldig å få følge Snorre Storset under «Leder for en dag» i regi av Ungt Entreprenørskap. Her lærte jeg at Nordea er en bank med utrolig mange verdier. De er en moderne bank hvor utviklingen går raskt. Den er en av landets største finansielle møtesteder med stor økonomisk transaksjonsaktivitet. Banken legger stor vekt på innovasjon for å holde tritt med markedets utvikling.

Bærekraft i fokus

Under messen for ungdomsbedrifter tok bedriften min med seg 3. plassen for beste bærekraftige bedrift. Vi fokuserte mye på hvordan vi kunne tenke bærekraftig med vårt produkt. Det var spennende å se at dette også var hovedfokuset under flere av møtene mine i Nordea.

Xynteo Exchange er et arrangement som i år skal holdes i Norge, og som fant sted i India i fjor. Det var lærerikt å se hvor stor plass Nordea hadde på dette arrangementet, og hvordan de jobber for å bli en moderne og ikke minst bærekraftig bedrift. I tillegg fikk jeg innblikk i mange varierende og omfattende oppgaver, som daglig utføres av en stor norsk bank. Snorre gav meg et større perspektiv på dette, da jeg fikk delta på flere møter med reflekterte samtaler.

En utrolig lærerik dag

Å starte en elevbedrift har vært utrolig lærerikt på flere måter i form av både oppturer og nedturer. Det har skaffet oss et unikt nettverk og en ryggsekk full av erfaringer. Ikke minst ble vi godt kjent med næringslivet i nærmiljøet.

Det har derfor hatt stor verdi for meg å kunne delta i dette prosjektet der jeg fikk møte flere av næringslivets viktige ledere. Personer som tar vanskelige beslutninger, motiverer og driver innovasjon i egen virksomhet.

Det var mye latter da Enya og Snorre testet brettspillet til Lættis under Leder for en dag.

GOD STEMNING: Det var mye latter da Enya og Snorre testet brettspillet til Lættis.

Inspirerende og motiverende

Etter å ha fått delta på diverse møter i Nordea, og fått en omvisning i det store Nordea-huset på Majorstuen, sitter jeg igjen med bare positive tanker.

Som en nysgjerrig leder for en liten gründerbedrift fikk jeg stille mange spørsmål. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk møte en så dyktig og jordnær leder som Snorre. Han lyttet til hva jeg hadde å si, og viste interesse for det jeg delte. Jeg ble tatt godt i mot fra alle i Nordea, og er glad for at jeg fikk anledning til å delta på alle møtene.

Takk til Snorre som tok meg med i hans hektiske timeplan, og takk til Ungt Entreprenørskap som gav meg denne unike muligheten. Jeg reiser nå hjem til Moss med mange nye inntrykk, og motivasjon som jeg kan ta med meg tilbake til bedriften og videre inn i næringslivet.

Les erfaringene til fjorårets Leder for en dag: Min dag som Snorres skygge

Del denne artikkelen

Relaterte artikler