De stiplede linjene viser gulvet og taket i en rentekorridor. Lånet følger vanlig flytende rente så lenge rentesatsen er mellom disse nivåene, men med en garanti om at den ikke faller under eller stiger over.
Lindtvedt leder det norske Startup-teamet.
Skal tilby skreddersydde løsninger for startups
Advokatene Derya Incedursun og Elsa Charlotte Gil skal hjelpe Nordeas Premium-kunder med gratis juridisk rådgivning.
Nordea tilbyr gratis advokathjelp
De stiplede linjene viser gulvet og taket i en rentekorridor. Lånet følger vanlig flytende rente så lenge rentesatsen er mellom disse nivåene, men med en garanti om at den ikke faller under eller stiger over.

Nordea lanserer lån med rentekorridor

Bedriftskunder i Norge vil nå kunne ta opp lån med en hybridløsning mellom fast og flytende rente.

– Dette er et produkt som skal gjøre det enklere for kunden å oppnå en rentesikring. Samtidig som man får med noen av fordelene ved en flytende rente, sier leder for bedriftsmarkedet i Nordea Norge, Jon Brenden.

Lån med rentekorridor betyr at låntager vil være sikret at renten ikke stiger over et på forhånd avtalt «rentetak». Samtidig aksepterer kunden at det settes en nedre grense på hvor lavt renten kan falle. Bevegelsene mellom rentetaket og gulvet vil følge den flytende renten.

– Større bedriftskunder benytter gjerne renteavtaler i markedet for å sikre sine posisjoner. For mange små og mellomstore bedrifter, har tilgangen på slike avtaler vært begrenset, eller man har opplevd det som komplisert. Nå ønsker vi å forenkle dette, sier Brenden.

Nytt for det norske markedet

Rentekorridor vil bli tilbudt på lån mellom 250.000 og 100 millioner kroner, og som har en løpetid på enten 3 eller 5 år.

– Nordea har allerede lansert dette i Finland, hvor lån med rentekorridor har vært svært populært. Vi tror det kan være et aktuelt alternativ også her i Norge, og så vidt vi har kjennskap til har ikke dette vært tilgjengelig i det norske markedet frem til nå, sier Brenden.

Les mer om rentekorridor på Nordeas hjemmesider

Les flere bedriftssaker på Nordea News

Del denne artikkelen

Relaterte artikler