Nordeas norske kunder kan nå ta i bruk Apple Pay
Med Apple Pay betaler du enkelt, raskt og sikkert i butikk. Her får du guiden du trenger for å kommer i gang.
Slik kommer du i gang med Apple Pay
IPS
Ta grep om pensjonen - det lønner seg

Nordeas norske kunder får Apple Pay

Fra i dag kan Nordeas kunder i Norge ta i bruk Apple Pay. Med Apple Pay blir mobilbetaling enkelt, raskt og sikkert.

– Vi er glade for å kunne tilby Apple Pay til kundene våre, det er en svært brukervennlig løsning. Jeg er sikker på at dette vil gjøre hverdagen enklere for mange, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

Sikkerhet og beskyttelse av personlig informasjon er kjernen i Apple Pay. Når et debet- eller kredittkort brukes med Apple Pay, blir kortnumrene ikke lagret på enheten eller Apple-serverne. I stedet blir et unikt kontonummer tildelt, kryptert og lagret på en sikker måte i det såkalte «Secure element» på enheten. Hver transaksjon er autorisert med en unik, dynamisk sikkerhetskode.

Gode erfaringer fra andre land

Med 1,7 milliarder korttransaksjoner per år og utstrakt mobilbruk i Norden er digitale løsninger til kundene en viktig del av Nordeas strategi.

Nordea lanserte Apple Pay i Sverige, Finland og Danmark høsten 2017.

– Erfaringene derfra er at kundene virkelig liker betalingsløsningen. I tillegg blir de positivt overrasket over hvor enkelt det faktisk er, sier Storset.

Apple Pay er enkelt å sette opp, og brukerne vil fortsatt motta alle bonuser og fordeler som tilbys gjennom kreditt- og debetkort. I butikker fungerer Apple Pay med iPhone SE, iPhone 6 og nyere og Apple Watch.

Dette trenger du for å bruke Apple Pay

Netthandel i apper og på nettsteder som godtar Apple Pay, gjøres enkelt ved bruk av Touch-ID. Du slipper å fylle ut skjemaer eller gang på gang skrive inn adresse- og fakturaopplysninger. Betaling for varer og tjenester i apper eller i Safari fungerer med iPhone 6 og nyere, iPhone SE, iPad Pro, iPad Air 2 og iPad mini 3 og nyere. I tillegg kan du bruke Apple Pay i Safari på Mac-er lansert i eller etter 2012 med macOS Sierra og bekrefte betalingen med iPhone 6 eller nyere eller Apple Watch, eller med Touch-ID på den nye MacBook Pro.

Du finner mer info om hvordan du kommer i gang med Appe Pay på Nordeas nettsider.

Les også: Apple Pay kan være redningen hvis du er uheldig og mister kortet ditt på reise.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler