Leder Sasja Beslik i Sustainable Finance i Nordeaknuser myter om ansvarlige investeringer.
Slik kommer du i gang med Mobilbanken - en gang for alle
7 ting du ikke visste du kunne gjøre i Mobilbanken
FREMTIDENS BANK: Nordea er nå den banken i Europa som investerer mest i ny teknologi og nye plattformer. Administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge skriver i denne kronikken at investeringene gjør Nordea til Europas største fintech.
Slik skal vi skape kreativitet og innovasjon

Troner på Twitter-toppen

148.000 følgere på Twitter gjør leder Sasja Beslik av Sustainable Finance i Nordea til en av de viktigste røstene på bærekraft i Europa.

Sasja brenner for bærekraft og er en ivrig tvitrer. At mange liker det han deler, er det ingen tvil om. Kommunikasjon- og analysebyrået Wichmann-Schmidt har gjort en kartlegging av bankbransjen i Europa på Twitter, og hvilke banker som har de mest innflytelsesrike stemmene.

 For meg er Twitter en svært viktig plattform der vi når ut til mange av våre kunder og beslutningstakere på en utrolig rask og effektiv måte, sier Sasja Beslik.

BARNEARBEID: På Twitter deler Beslik flere videoer fra feltbesøkene sine. Her fra kobolt-gruver i Kongo, hvor barn jobber for at vi skal kunne kjøpe mobiltelefoner.

Med sine 148.000 følgere troner vår egen Sasja Beslik på Twitter-toppen. Og det er et stykke ned til nestemann på listen som er Shamir Ramjan i den franske banken Credit Mutuel. Han har 38.000 følgere. Sasja er også ranket på en rekke andre lister som en viktig influencer på bærekraft. Nylig ble han ranket som nummer 101 på listen over de 500 viktigste stemmene på bærekraft på sosiale medier av McClelland Media.

Har nådd 57 millioner

Sasja tvitrer i snitt fire ganger om dagen, hver tweet retvitres i snitt 17 ganger og får 50 likes. Siden han startet twitterkontoen i oktober 2015 har han nådd om lag 57 millioner på Twitter.

– Det er motiverende å se at man har gjennomslagskraft. Jeg kommer ikke til å gi meg med det første, sier Beslik.

Fikk du med deg denne? Sasja Beslik knuser myter om ansvarlige investeringer

KLIMAENDRINGER I NORGE: Da Beslik besøkte Oppdal skisenter i dagene før påsken i fjor var det usikkert om det ville være nok snø til å holde skisenteret åpent. I løpet av forrige vinter var det to-sju grader varmere enn normalt over hele Norge.

KIRKEGÅRD I HAVET: Beslik dro til Australia for å dykke i Great Barrier Reef, og for å forstå hvordan det ser ut under overflatende. Han ble skremt av det som møtte ham.

DEN INDISKE LEGEMIDDELINDUSTRIEN: En rapport på den indiske legemiddelindustrien, gjennomført av teamet til Beslik, viste skremmende høye nivåer av giftige kjemikalier.

Følg Sasja Beslik på Twitter.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler