Bedrifter med kvinnelige ledere slår markedet. Bilde av kvinne.
forbrukslån, svindel
Disse bør binde renten
Under kvinneuken får du muligheten til å lære mer om økonomi, pensjon og sparing. 
Kvinnedagen blir kvinneuken hos oss i Nordea
Resultatene i studien til investeringsdirektør Robert Næss er entydige: velger du bedrifter med kvinner som toppleder, kan du få bedre avkastning på investeringene dine.

Kvinnelige ledere slår markedet

En studie av 11.000 børsnoterte selskaper gir et entydig svar: Bedrifter som har en kvinne i sjefsstolen, presterer best.

Det er investeringsdirektør i Nordea, Robert Næss som har utført studien. Han er lokalisert i Bergen og forvalter om lag 330 milliarder kroner.

– Resultatene er entydige, sier Næss.

Nordea-analysen viser at bedrifter som er ledet av kvinner verden over har gitt en avkastning på 25 prosent siden 2009. Dette er mer enn det dobbelte av det MSCI World Index har levert, der avkastningen i snitt har vært 11 prosent siden 2009.

– Ved å velge bedrifter som har kvinnelige ledere, kan man altså få bedre avkastning på investeringene sine. Jeg tror det er nærliggende å tro at denne effekten vedvarer, sier Næss.

Nå man analyserer et selskap, vil en kvinnelig toppleder være en positiv faktor, ifølge investeringsdirektør Robert Næss.

Nå man analyserer et selskap, vil en kvinnelig toppleder være en positiv faktor, ifølge Næss.

Fikk du med deg denne? 10 tips når du skal spare i fond

Konservative kvinner?

Studien sier ikke noe om hvorfor selskaper med kvinner som styrer showet presterer bedre.

– Kvinner pleier å være mer konservative i sine spådommer, og det gir mer plass til positive overraskelser, sier Næss.

Han understreker også det faktum at bare de aller beste kvinnene kommer seg helt til topps.

– Det kan bety at de kvinnelige toppsjefene har en høyere kaliber enn mange mannlige administrerende direktører, sier han.

Næss forvalter blant annet fondet Nordea Stabile Aksjer Globalt som har gitt en avkastning på 14 prosent de fem siste årene.

– I dette fondet er det noe overvekt av selskaper med kvinnelige ledere. Hvis man analyserer et selskap, vil en kvinnelig toppleder være en positiv faktor i analysen, sier Næss.

Vil du begynne å spare i fond? Les mer på våre hjemmesider.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler