FREMTIDENS BANK: Nordea er nå den banken i Europa som investerer mest i ny teknologi og nye plattformer. Administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge skriver i denne kronikken at investeringene gjør Nordea til Europas største fintech.
Leder Sasja Beslik i Sustainable Finance i Nordeaknuser myter om ansvarlige investeringer.
Troner på Twitter-toppen
GRÜNDER: Nordlendinger ligger godt over landsgjennomsnittet når det kommer til drømmen om egen bedrift.
Flest nordlendinger har en gründer i magen
FREMTIDENS BANK: Nordea er nå den banken i Europa som investerer mest i ny teknologi og nye plattformer. Administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge skriver i denne kronikken at investeringene gjør Nordea til Europas største fintech. Foto: Klaudia Lech

Slik skal vi skape kreativitet og innovasjon

Vi vet ikke hva som ligger i fremtidens bank, men vi vet at vi må opp på nye nivåer.

Skrevet av administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge.

Det skal vi klare ved hjelp av ny teknologi og nytenkende ansatte som ledestjerner. Endringene i bransjen skjer raskt. For å være relevante for fremtiden, trenger vi å fornye det som har fungert lenge. Derfor må vi se på hvordan vi kan ta bank til neste nivå. Hvordan dette nivået ser ut, finner vi ut av ved å koble oss på folk og selskaper som utfordrer det etablerte.

Det er grunnen til at vi nå er banken i Europa som investerer mest – opp mot 10 milliarder årlig – i både ny teknologi og nye plattformer. Det rigger oss for fremtiden og vil komme kundene til gode. Investeringene gjør Nordea til Europas største fintech.

Endring i rekrutteringen

Rekrutteringen fra det tradisjonelle bankyrket, og frem til i dag, har også gått gjennom store endringer. Når vi tidligere har ansatt graduates, har vi plukket dem ut til en spesifikk stilling ett år i forveien. Tidligere har det gått bra, men nå er sannsynligheten liten for at de rollene vi ansetter dem til, fortsatt eksisterer ett år frem i tid.

Flere og flere prosesser blir automatisert og tatt over av roboter. Noen av de tradisjonelle bankjobbene trenger vi ikke lenger mennesker til, men det betyr ikke at vi ikke trenger mennesker i bransjen. På samme måte som det finnes ting roboter gjør bedre enn mennesker, finnes det også ting mennesker gjør bedre enn roboter.

Roboter er gode på å løse en oppgave. Mennesker er kreative og løsningsorienterte. Vi trenger folk som kan tolke innsikten robotene samler, og bruke det til å ta en beslutning. Dette er egenskaper mennesker har, som ikke maskiner har.

Fikk du med deg denne? Nå kan du betale regninger i Facebook Messenger

Personlighet og mangfold

Vi endrer oss fra å ansette på bakgrunn av en spesifikk stilling, til å ansette basert på verdier. Vi ansetter deg til Nordea, ikke til en spesifikk rolle.

Nysgjerrighet er en viktig driver, og alt dreier seg om hvordan du tenker. Hvis du tror du er utlært når du er ferdig på skolen, så er du utdatert før du har begynt å jobbe. Du må hele tiden ha tro på at du kan bli bedre. Og dette er noe av det viktigste vi ser på i rekrutteringen fremover.

Og ikke tro at vi kun vil trenge tech-kompetanse. Vi trenger mangfold, og vi trenger folk som er spesialister. Men det betyr ikke nødvendigvis at disse spesialistene skal jobbe med faget sitt.

Vi tror nemlig at det ikke har så mye å si hva spesialistene jobber med. Vi trenger å koble økonomen med teknologen og prosjektmedarbeideren. Sammen vil de løse oppgaver på en mer spennende måte, enn de ville gjort ved å være i et miljø der alle tenker likt. Dynamikk vil drive kreativitet og innovasjon.

Fordel av å være nordiske

Vi har et fortrinn med at vi har fire hjemmemarkeder, der vi lærer mye om hva som skjer i Norden. Vi kan bruke kunnskapen til å møte kundene der de er, både i og utenfor Norden. Vi har en god plattform i den mest åpne og digitale økonomien i verden. Det gir oss mange muligheter å bygge videre på, og til å ta Nordea og nordisk finanssektor inn i fremtiden.

Er du interessert i en karriere i Nordea? Sjekk ut våre karrieresider

Del denne artikkelen

Relaterte artikler