På ett år har Nordea reddet 5000 trær, ved å redusere antall utsendte kundebrev med 15 millioner.
Silje Hermansen (f.v.), Monica Heggernes og Kristine Sudmann mener de aller fleste vestlendingene har mulighet til å spare mer. Foto: Linn Mevold Skogheim
Vestlendingene verst i klassen
Janne Kvernland i Nordea Markets er første kvinne på 13 år som går til topps i Kapitals kåring av Norges beste analytikere.
Nordeas analytikere i en klasse for seg
Over tre år har Nordea reddet 5000 trær, ved å redusere antall utsendte kundebrev med 15 millioner.

Slik reddet vi 5000 trær

– Takk til alle kunder som har gjort dette mulig, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge.

På ett år har Nordea redusert antall utsendte kundebrev med 15 millioner. Dette er et viktig skritt i riktig retning for å nå ambisjonen om å bli et papirfritt selskap innen få år.

– Uten endringsvilje hos våre kunder hadde det ikke vært mulig å kutte papirforbruket så drastisk. Vi er takknemlig for at de tar i bruk våre digitale verktøy enten i form av mobilbank, nettbank, regningsbetalinger i Facebook Messenger, chat eller andre plattformer, sier Storset.

100 tonn CO2

På kun ett år er antall kundebrev redusert med 23 prosent, som utgjør 15 millioner færre konvolutter med navn på. Dette har stor betydning for miljøet og tilsvarer en reduksjon i Nordeas karbonavtrykk med 100 tonn. På tre år har vi redusert papirforbruket tilsvarende 5 000 trær.

– Det er viktig for oss å kontinuerlig redusere vår totale miljøpåvirkning på ulike måter. Papirprosjektet er en del av denne innsatsen, sier Storset.

TAKKNEMLIG: Administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge takker kundene for at vi klarte å redusere antall kundebrev med 23 prosent. Over tre år har vi reddet 5000 trær.

TAKKNEMLIG: Administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge takker kundene for at de har klart å redusere antall kundebrev med 23 prosent. Over tre år har banken reddet 5000 trær.

Blant de mest bærekraftige selskapene

Nylig ble Nordea rangert blant de 100 mest bærekraftige selskapene i verden i 2018. Dette ble kunngjort i Davos under World Economic Forum i januar. Magasinet Corporate Knights står bak rangeringen som omfatter 6 000 børsnoterte selskaper over hele verden. Nordea er den eneste nordiske banken på listen.

– Dette er en anerkjennelse av vår innsats for å integrere bærekraft i virksomheten. Vi vil fortsette å implementere bærekraft i alt vi gjør, sier Storset.

Har du fått med deg denne? Slik kildesorterer du pengene dine

Del denne artikkelen

Relaterte artikler