Janne Kvernland i Nordea Markets er første kvinne på 13 år som går til topps i Kapitals kåring av Norges beste analytikere.
På ett år har Nordea reddet 5000 trær, ved å redusere antall utsendte kundebrev med 15 millioner.
Slik reddet vi 5000 trær
oppussing
Pusse opp? Slik reduserer du sjansen for budsjettsprekk
Janne Kvernland i Nordea Markets er første kvinne på 13 år som går til topps i Kapitals kåring av Norges beste analytikere.

Nordeas analytikere i en klasse for seg

Nordea er best i klassen i Kapitals kåring av Norges beste analytikere.

De gjør det best i fem av ti klasser, og for første gang på 13 år finner vi en kvinnelig kategorivinner: Janne Kvernland fra Nordea.

La oss starte med nettopp henne. Janne Kvernland (35) er av Kapital kåret til beste rigganalytiker. Ikke bare er hun første kvinnelige kategorivinner på 13 år, hun er også eneste kvinne blant de beste 25 analytikerne, uansett sektor. Vi stilte henne «tre kjappe» i forbindelse med kåringen:

– Hva tenker du om at du havnet på topp?

– Jeg er veldig glad for det. Dette er noe jeg har jobbet hardt for i mange år, og det har vært en motivasjon å bli nummer én.

– Hvorfor er du blitt best?

– Jeg er veldig grundig, og fokuserer mye på detaljer. Jeg legger vekt på å være ærlig og ikke snakke rundt grøten. Jeg sier tydelig fra om jeg synes noe er bra eller dårlig. Det tror jeg mange setter pris på.

Er du overrasket over at du er  eneste kvinne med i kåringen?

– Nei, jeg er jo klar over at vi er få kvinner . En av grunnene er at mange velger andre retninger enn finans allerede på skolebenken.

Vil inspirere

Kåringen er gjort ved at de største investorene har rangert tre analytikere i 14 kategorier, med ett, to og tre poeng. Poengene blir igjen vektet etter størrelsen på forvalteren som stemmer. Kvernland håper at hennes seier vil inspirere andre kvinner til å velge å bli analytikere.

– Jeg tror at vi må ha bevisst rekruttering av kvinner, og vi må være litt bevisste på å ta inn flere kandidater. Jo flere kvinner som er synlige, jo flere rollemodeller får vi. Jeg håper at jeg kan inspirere flere kvinner til å velge finans og til å senere velge yrket, sier hun.

Stolt sjef

Nordeas øverste leder i Norge, Snorre Storset, sparer ikke på kruttet når han får servert nyheten:

– Jeg ser med stor glede at Nordeas analytikere er med på å toppe elitelaget av Norges aller beste analytikere. Dette er en inspirasjon for oss alle som jobber i Nordea. Spesielt at vi tar førsteplassen i hele fem kategorier, viser at vi i Nordea stiller i særklasse når det gjelder kompetanse blant våre medarbeidere. Det gjør meg stolt både på vegne av de som står øverst på pallen, men også på vegne av hele Nordea, sier Snorre Storset.

Her er lista over vinnerne fra Nordea, fordelt på kategori:

  • Offshore/stål: Janne Kvernland, Nordea Markets
  • Bank og finans: Thomas Svendsen, Nordea Markets
  • Shipping: Axel Styrman, Nordea Markets
  • Industri og materialer: Hans-Erik Jacobsen, Nordea Markets
  • Fisk: Kolbjørn Giskeødegård, Nordea Markets

Hver uke kan du høre våre spennende gjester og våre fremste eksperter snakke om hva som rører seg i markedet i podkastene Nordea Puls og Nordea Insights.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler