Bedriften din sparer til pensjon for de ansatte, men ofte er det slik at de ansatte ikke vet hva som faktisk spares for dem.
Til tross for lav rente sverger nordmenn til sparekonto
MiFID II: Vi velger å ta analysekostnadene selv
Tar du disse grepene før nyttår kan du spare skatt.
Slik sparer du penger før nyttår
Foto: Maskot

Vet dine ansatte nok om pensjon?

Bedriften din sparer til pensjon for de ansatte, men ofte vet dem ikke hva som faktisk spares for dem.

De vet at de får pensjon, men de er nok ikke oppmerksomme på mulighetene som eksisterer.

Motiver dine ansatte

Mange tenker at pensjon er noe de skal sette seg inn i når de blir eldre. Men da kan det være for sent. Veldig mange vil oppleve at samlet pensjon blir betydelig lavere enn ønsket. Motiver derfor dine ansatte til å få et overblikk over hva de faktisk får i pensjon. Dette får de enkelt på våre hjemmesider, hvor vi viser hva de får i pensjon fra folketrygden, fripoliser, pensjonskapitalbevis og den pensjonen de har hos dere.

Er pensjonspengene riktig plassert?

Pensjonen til de ansatte investeres i fond. I mange pensjonsordninger er det mulig for de ansatte selv å endre fond. Fond med høy aksjeandel gir mulighet for høy avkastning over tid. Dersom de ansatte har lenge igjen til pensjonsalder (minst 10 -15 år), kan det være fornuftig med en høy andel aksjer. Derfor bør de ansatte bytte fond, slik at de får det fondet som passer ønskene deres. Det er få som faktisk gjør dette – fortell dine ansatte om denne muligheten. Har bedriften din pensjonsavtalen i Nordea, gjøres dette enkelt i Persondialogen.

Trenger de ansatte rådgivning?

Dersom bedriften din har pensjonsavtalen i Nordea, står våre dyktige rådgivere klare til å hjelpe de ansatte. Sammen med en av våre rådgivere kan de ansatte få god oversikt over sin pensjon og skreddersydde råd til hvordan de kan spare smart. Nordea har rådgivere over hele landet og dette er helt uten kostnad. Vi kan også bidra med orienteringsmøter om pensjon hos bedriften, dersom dette er ønskelig.

Vi er på saken

I Nordea vil vi at de ansatte skal ha nok kunnskap om pensjon og sparing, slik at de kan ta de rette valgene for sine liv. Det jobbes aktivt for å gjøre pensjon mer relevant og interessant for alle som har pensjonssparing her hos oss.

Prøv vår pensjonskalkulator

Sjekk her

Les også: Ta grep om pensjonen – det lønner seg

Del denne artikkelen

Relaterte artikler